Όταν διαβάζω για δημοπρασίες σπανίων αντικειμένων, ξέρω ότι κάτι ξεχωριστό μπορεί να ανακαλύψω. Το τελευταίο μου εύρημα είναι εξωγήινο. Βγαίνουν στο σφυρί, λέει το σχετικό δημοσίευμα, κομμάτια μετεωριτών, γνήσια, εγγυημένα (όχι κομμάτια βράχου από το γειτονικό λατομείο), και μάλιστα σε τιμές... αστρονομικές, όπως άλλωστε αρμόζει στην προέλευσή τους: από 180 ως 250 χιλιάδες δολάρια το τεμάχιο. Μαθαίνω ακόμη ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι άνθρωποι που έχουν ικανοποιήσει όλες τις γήινες επιθυμίες τους, όσο πολυδάπανες κι αν ήταν, και προσβλέπουν σε κάτι πιο εξωτικό, όπως ο γνωστός Elon Musk της Tesla, ο σκηνοθέτης Steven Spielberg και ο ηθοποιός Nicholas Cage. Κι ακόμη, ότι ένας Ινδός ονόματι Naveen Jain, που προσπαθεί να φτιάξει διαστημόπλοιο και να επιχειρήσει εξόρυξη χρυσού και πλατίνας στο... φεγγάρι, έχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή μετεωριτών στον κόσμο, με αξία πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα.
Ας πούμε ότι υποκύπτετε στον πειρασμό και αγοράζετε «ένα κομμάτι από διάστημα», όπως λένε οι επίδοξοι. Τι το κάνετε; Σίγουρα δεν το αποκτάτε για την επιστημονική του αξία, γιατί τότε θα έπρεπε να το σπάσετε σε κομμάτια, να το τρίψετε, να το διαλύσετε με χημικά, να το αναλύσετε με κάθε γνωστό τρόπο πιστεύοντας ότι έτσι θα γίνετε σοφότεροι για το Σύμπαν. Το βάζετε στο σαλόνι πάνω σε ειδικά φτιαγμένο τραπεζάκι ή μέσα σε κρυστάλλινη βιτρίνα, ώστε να το δείχνετε στους επισκέπτες σας; Το ασφαλίζετε σαν επένδυση, όπως κάνουν άλλοι με ράβδους χρυσού; Κάτι άλλο;
Δική μου πρόταση: Ζητείστε, όταν έρθει εκείνη η ώρα, να το βάλουν πάνω στον τάφο σας με την επιγραφή «Δεν πήγα στο διάστημα, αλλά το διάστημα ήρθε σε μένα». Και στείλτε μου ποσοστά για την ευρεσιτεχνία.
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να πεις κάτι, αρκεί να έχουν την κατάλληλη έμφαση
Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021
Μετέωρα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου