Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Εύλογη απορία

Συμμερίζομαι, και μοιράζομαι μαζί σας, την απορία που διατυπώνει με τόσο υποδειγματικό τρόπο στην παρακάτω επιστολή του ο άγνωστός μου επιστολογράφος στη χθεσινή Καθημερινή.

Απορίες - ασυνεννοησίες
Κύριε διευθυντά
Οι δικαστικοί πληρώνονται από το κράτος και λένε πως δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν επιθυμούν να απογραφούν. Ο ΟΣΕ και οι θυγατρικές του εταιρείες έχουν προσωπικό που δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν δημόσιοι υπάλληλοι αλλά πληρώνονται με εγγύηση ή δανεικά από το κράτος, όπως και το προσωπικό της ΕΘΕΛ, του ΟΑΣΑ κ.λπ. κ.λπ. Το Αττικό Μετρό είναι ανώνυμη εταιρεία, αλλά οι βουλευτές διορίζουν το προσωπικό του και φωνάζουν ότι είναι παράνομοι οι διορισμοί του αν δεν γίνουν από συγκεκριμένο κόμμα ή παράταξη.
Στα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. κάποια πολιτική παράταξη εμποδίζει τις εργασίες των εργολάβων αν δεν πάρουν προσωπικό που υποδεικνύει αυτή η παράταξη. Στο λιμάνι δεν φεύγουν τα πλοία, γιατί οι πλοιοκτήτες δεν παίρνουν το προσωπικό που υποδεικνύουν κάποια συνδικάτα.
Υπάρχει κανείς να μας πει πού σταματάει το κράτος και αρχίζει η ιδιωτική επιχείρηση;
Ιωάν. Σύκας

2 σχόλια:

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Νεο-Έλληνες: Ο καθένας το "μπαϊράκι" του! Με ψευτοδικαιολογίες μόνον στείρα άρνηση και εγωϊσμός.
Δεν υπάρχει όμως πρόοδος έτσι. Ούτε πολιτισμός. Μόνο βαρβαρότητα!

Ανώνυμος είπε...

"Υπάρχει κανείς να μας πει πού σταματάει το κράτος και αρχίζει η ιδιωτική επιχείρηση;"

Το ερώτημα νομίζω πως ισχύει μονάχα για την περίπτωση εκείνη που υφίστανται απαραιτήτως και οι δύο του συνιστώσες : Το κράτος και η ιδιωτική επιχείρηση .
Για την ιδιωτική επιχείρηση λένε ότι κάτι γίνεται ακόμη στην Ελλάδα . Όσο για το κράτος …


ΦΩΤΗΣ