Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Τυχαία και συνεχής εγκεφαλομπουγάδα

Κάνοντας ζάπινγκ το μεσημέρι και περιμένοντας να ετοιμαστεί το τραπέζι πέρασα και από τηλεοπτικό δίαυλο που αρχικά απέκτησε καλό όνομα για τα διάφορα ποιοτικά ντοκυμαντέρ και τις ειδήσεις του BBC που μας πρόσφερε. Τι πέτυχα σήμερα; Έναν επαγγελματία του γκολφ να δοκιμάζει να ‘απελευθερώσει’ μια μπάλα χωμένη σε ποικίλα υλικά, από άμμο και νερό μέχρι... ποπκορν, ζελέ και σπαγγέτι. Και η μεν άμμος και το νερό είναι περιβάλλοντα που μπορεί να συναντήσει κανείς σε γήπεδο γκολφ. Το ζελέ και το σπαγγέτι όμως; Κρίμα στα μακαρόνια. Αν δεν το καταλάβατε, σκοπός του προγράμματος ήταν η επιμόρφωσή μας πάνω σ’ ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα, ώστε να μην ασχολούμαστε με 'τρίχες' όπως τα οικονομικά αδιέξοδα της καθημερινότητας ή η δημόσια εικόνα της χώρας μας.

Επί τη ευκαιρία, ο συγκεκριμένος σταθμός συστηματικά και καθημερινά προωθεί, σε ώρες ευρείας θεαματικότητος, τη δημιουργία φωτομοντέλων (που μαθαίνουν να γδύνονται και να ντύνονται μπροστά στην κάμερα αφού έχουν πρώτα υποστεί δημόσια κριτική για τα σώματά τους), καθώς και την καλή ανατροφή σκύλων (τα παιδιά θα κοιτάμε τώρα;) και άλλες τέτοιες ψυχωφέλιμες ασχολίες, ενώ πρόσφατα διατυμπάνισε δεόντως τις μεγάλες μεταγραφές πρώην ακριβοπληρωμένων στελεχών της κρατικής τηλοψίας. Γιατί με τριγυρνάει μια υποψία ότι όλα αυτά τα συμβάντα είναι τόσο τυχαία όσο και η δημιουργία του Σύμπαντος;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το κατεστημένο κάνει , όπως πάντοτε , τη δουλειά του . Εμείς όμως αντιστεκόμαστε . Και αντιστεκόμαστε γιατί «το κατεστημένο είναι για την Ορθόδοξη θεώρηση αποτέλεσμα της αμαρτίας , επιβολή του Σατανά , και το να υποκύψει κανείς σε αυτό είναι μια άλλη μορφή ειδωλολατρίας» (Π. Νέλλας) .

ΦΩΤΗΣ