Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Επέτειος

Χρόνια του πολλά! Να ζήσει.. αλλά τι λέω; Αφού «ζει» εδώ και σαρανταπέντε χρόνια! Κάθε χρόνο του ανάβουμε όχι κεριά στην τούρτα αλλά φωτοβολίδες, κάδους απορριμμάτων, μολότωφ, βαρελότα, τραγουδάμε «Να ζήσεις, Πολυτεχνείο, και χρόνια πολλά» και «Happy birthday to you» (για να το καταλαβαίνουν και στην πρεσβεία) και καταλήγουμε εκεί απ’ όπου αρχίσαμε: «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία». Μη έχοντας μάθει τόσα χρόνια ότι το ψωμί το κερδίζουμε με τον ιδρώτα του προσώπου μας, την παιδεία την αποκτούμε με προσωπική προσπάθεια, μελετώντας και όχι με καταλήψεις και ξημεροβράδιασμα σε ατέρμονες συνελεύσεις περί παντός επιστητού εκτός της επιστήμης μας. Όσο για την ‘ελευθερία’, αν εννοούμε τη δυνατότητα να καταστρέφουμε ανενόχλητοι και κατά βούλησιν τη δημόσια περιουσία και ό,τι άλλο βρίσκουμε στο δρόμο μας, αυτή την απολαμβάνουμε ‘υπερεκπερισσού’ κάθε χρόνο τέτοια μέρα, και σε όποια άλλη ευκαιρία μας δίνεται. Να τη χαιρόμαστε, να μας ζήσει κι αυτή!


Διαβάστε και τα σχετικά της Μ. Κατσουνάκη και του Τ. Θεοδωρόπουλου στη χθεσινή Καθημερινή.

4 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Η γενιά του Πολυτεχνείου τι έκανε; Λέμε τώρα...!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Μας κατάντησε στο χάλι που ζούμε σήμερα...

Απόστολος-Γεώργιος Ι. Σοφός είπε...

Σε μια δημοκρατία άσυλο είναι όλη η χώρα. Αυτό που αποκαλείται "πανεπιστημιακό άσυλο" είναι μια επικίνδυνη ανοησία και δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Όσο για τις μύριες ψευτοδικαιολογίες που εκστομίζονται για να διαιωνίζεται αυτή η επικίνδυνη αθλιότητα θα έπρεπε να ντρέπεται όλο το πολιτικό φάσμα...
Δεν πιστεύω σε "αναρχικούς" και δήθεν ιδεολόγους επαναστάτες. Καμιά κυβέρνηση μέχρι τώρα από το 1975 δεν τους "έβαλε χέρι".
Άρα δικαιούμαι να πιστεύω σε πληρωμένους και χειραγωγημένους προβοκάτορες!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.