Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Σταθερές αξίες

Πρόσφατο άρθρο της Όλγας Σελλά (Καθημερινή) με τίτλο ‘Δημόσιο συμφέρον’ τελειώνει με την ακόλουθη παράγραφο, που μου άρεσε και σας την προσφέρω:

Τι παραμένει σταθερό σ’ αυτή τη χώρα; Τι εξακολουθεί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, την ανακούφιση του πολίτη δηλαδή; Οι πασχαλιές, τα ζουμπούλια, οι βιολέτες και οι γλυσίνες που θα στολίσουν και φέτος τους Επιτάφιους. Τα κόκκινα αυγά που θα βαφτούν και πάλι. Τα κουλουράκια που θα πλαστούν και θα μοσχομυρίσουν τις γειτονιές. Οι ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας. Και τα αυτοσχέδια γλέντια με φίλους και συγγενείς στο τραπέζι της Λαμπρής. Είναι τα μόνα που δεν έχουν χάσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική κοινωνία. Σε καμία έρευνα.’
 

Έχοντας γευτεί και φέτος την πλούσια υμνολογία της Μεγάλης Εβδομάδας, δεν μένει παρά να ευχηθούμε καλή Ανάσταση, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε όλους και στην πατρίδα μας.

2 σχόλια:

Λήμνος είπε...

Καθώς ακολουθούσαμε χθες τον Επιτάφιο, ένα απίστευτο πλήθος, όλη η μικρή μας πόλη, το Παλαιόκαστρο, ακριβώς αυτό σκεφτόμουν: ότι η Εκκλησία και μάλιστα τα τελούμενα εν αυτή την Μεγάλη Εβδομάδα είναι ο μοναδικός χωροχρόνος που συγκεντρώνονται και ανταμώνουν με μια ζεστασιά και με μια χαρά όλα τα ετερόκλητα μέλη της κοινωνίας μας!
Καλή Ανάσταση!

kostas είπε...

Χθες,Μεγαλη Παρασκευη,προτιμησα τον μοναχικο περιπατο με παρεα την φωτογραφικη μου μηχανη.
Καθε χρονο φευγω απο το σπιτι πρωι και κανω την ιδια πορεια.
Αγιος Παντελεημων,Ροτοντα,Αγιος Νικολαος Ορφανος,Οσιος Δαυιδ,μονη Βλαταδων.
Μου αρεσουν αυτα τα θρησκευτικα σημεια της πολης μας,αισθανομαι καλλυτερα την σημασια της Μ.Παρασκευης σε αυτους τους χωρους.
Ευχομαι Καλη Ανασταση.