Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ευθύνες

Ακούσαμε χθες την απίστευτη (?) δήλωση υπουργού ότι δεν διάβασε το μνημόνιο πριν το υπογράψει (μόνο αυτός άραγε;).  Αλήθεια, ποιος φέρει μεγαλύτερη ευθύνη: αυτός που υπέγραψε χωρίς να διαβάσει, ή εκείνοι που (ενδεχομένως) το διάβασαν και παρόλα αυτά το υπέγραψαν; Ιδού η απορία, όπως θα έλεγε ο Άμλετ.
     Η ερώτηση δεν έχει σκοπό να δώσει ελαφρυντικά σε κανένα. Πιστεύω ότι, ως ελάχιστη ‘ποινή’, όσοι βρίσκονται στα έδρανα της Βουλής σήμερα δεν πρέπει να επιτραπεί να είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επόμενες εκλογές. Όποτε κι αν γίνουν. Εξάλλου, στις ψηφοφορίες βγαίνουν από την αίθουσα κατά βούλησιν (κι αυτό το είδαμε χθες). Γι’ αυτό τους πληρώνουμε; Εφόσον θέλουν να κρατήσουν ουδέτερη στάση σε κάποιο θέμα, ας ρίξουν λευκό. Αν η αποχή των πολιτών από τις εκλογές δηλώνει αδιαφορία για τα κοινά, τί ακριβώς σημαίνει η επιτηδευμένη αποχή των εκλεγμένων βουλευτών από την κατ’ εξοχήν αποστολή τους; 
[Δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή]

Μου έστειλαν και το παρακάτω, που 'δένει' με το πνεύμα της ανάρτησης, και το αναδημοσιεύω με ευχαριστίες:
 

2 σχόλια:

squarelogic είπε...

Κι αυτός ο άνθρωπος θα πάει για αρχηγός και καποια,σύντομη στιγμή για πρωθυπουργός!Και καλά,αυτός το ομολόγησε(γιατί άραγε?),μη νομίστετε οτι οι άλλοι το διαβασαν.Και χειροκρόταγαν κιόλας τα ζώα,"τη νίκη",κατά την ψήφιση του!!!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Δυστυχώς, αδιάβαστοι κι αυτοί, και θέλουν να μας ξαποστείλουν "αδιάβαστους".