Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Αδυναμίες

Διάβασα ότι ο διάσημος ανάπηρος φυσικός Στήβεν Χώκινγκ, κλείνοντας πρόσφατα τα 70 χρόνια του, δήλωσε ότι βρίσκει τις γυναίκες ‘πλήρες μυστήριο’ που αδυνατεί να το κατανοήσει, παρά την αναγνωρισμένη υψηλή νοημοσύνη του σε ό,τι αφορά στα μεγάλα αινίγματα του Σύμπαντος. Φυσικά δεν θα τολμήσω να ισχυρισθώ ότι είμαι στο θέμα αυτό σοφότερος (κάτι που θα μπορούσε να διαψεύσει αμέσως και κατηγορηματικά το έτερον ήμισύ μου). Θα σημειώσω μόνο ότι ακόμη και οι μεγαλύτερες διάνοιες έχουν το αδύνατο σημείο τους.

5 σχόλια:

lpap είπε...

Ε, σιγά. Όσο υψηλή νοημοσύνη και νάχει την πολυπλοκότητα της γυναίκας αδύνατον να την κατανοήσει. ;-)
Αν κι εδώ είναι απλό το γιατί: έχει άλλη κατασκευή. Κι από την άλλη πλευρά για να κατανοήσεις κάτι είναι απαραίτητη κι η ενασχόληση με το αντικείμενο ή το πρόσωπο. Πόσο πια ασχολήθηκε με τις γυναίκες ώστε να μην τις κατανοεί;
Εντάξει, υψηλή νοημοσύνη δε σημαίνει και γνώση των πάντων. Ούτε κατ' ανάγκην μπορεί να ναι θέσφατο το οτιδήποτε λέει ο κάθε Χόγκιν!! Κι εμείς δεν καταλαβαίνουμε πολλά από τους άνδρες αλλά δεν το κάνουμε και τόσο θέμα. ;-)

Α. Παπαγιάννης είπε...

Καλή χρονιά! Συμφωνώ απόλυτα, και κυρίως με την τελευταία σου φράση. Πέρα από το χιούμορ, δεν αξίζει βέβαια να το κάνουμε θέμα, και υποπτεύομαι ότι και ο Χώκινγκ με τέτοιο ύφος θα το είπε (αν και όσα λέει γίνονται... είδηση στα χέρια των δημοσιογράφων).

spiral architect είπε...

Η ψυχοσύνθεση των γυναικών ξεφεύγει από το αντικείμενο των θετικών και θεωρητικών επιστημών.

Όσο και να μην ασχολήθηκε ο Χόκινγκ με τις γυναίκες, (να εντρύφησε στα "ενδότερα" δηλαδή) δεν παύει να μην κατέληξε σε ένα ασφαλές θεωρητικό συμπέρασμα.

Πως τώρα θα αποδειχθεί και πειραματικά; Ανοίξτε κουβέντα με το ταίρι σας!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Spiral, καλώς ήρθες. Όπως λέμε συνήθως, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Μόνο που είναι διαφορετική από τις αβύσσσους στις οποίες είναι μαθημένος να πλανάται ένας θεωρητικός φυσικός.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως για να καταλάβει κανείς τις γυναίκες πρέπει να ξέρει από ... τραίνα; (Γιατί "φωτίστηκα" όταν κάποιος παπάς μου είπε: "Τι να σου πω, μυστήρια τραίνα οι γυναίκες!")