Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Καλλιστεία και debate

Δεν έχω σε καμία απολύτως υπόληψη τον θεσμό των ‘καλλιστείων’ (πολιτικά ορθός όρος για ‘χλιδάτη’ μορφή σωματεμπορίας). Ωστόσο, με δεδομένες τις ατέρμονες συζητήσεις των ημερών για τους όρους της τηλεμαχίας των δυο υποψηφίων πρωθυπουργών, ίσως μπορούμε να δανειστούμε κάποιες ιδέες από τους διαγωνισμούς ομορφιάς. Εκεί, ως γνωστόν οι υποψήφιες Μις, Σταρ και Τρεχαγύρευε παρελαύνουν με επίσημες τουαλέτες, με μαγιό κτλ. Σ’ ένα καθώς πρέπει πολιτικό debate λοιπόν οι επίδοξοι ηγέτες θα μπορούσαν να εμφανίζονται διαδοχικά με κοστούμι και γραβάτα, με κοστούμι και χωρίς γραβάτα, με φόρμα γυμναστικής, με φόρμα και κράνος εργασίας, με τα μανίκια σηκωμένα, χειρονομούντες και σε στάση προσοχής, με κλειστό και ανοιχτό το στόμα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε αντικειμενικές και απόλυτα αξιοκρατικές συγκρίσεις.

1 σχόλιο:

Anastasios είπε...

Φαίνεται πάντως πως κάτι τέτοιο -έτσι όπως το περιγράφεις- μάλλον θέλει να το βλέπει ο ψηφοφόρος.

Στα φυλλάδια των υποψηφίων βουλευτών στη Βρετανία, που διανέμονται σε όλες τις κατοικίες της εκλογικής τους περιφέρειας, οι υποψήφιοι παρουσιάζονται έτσι ακριβώς όπως περιγράφεις. Προφανώς για να καταδείξουν τα ταλέντα, αλλά και την αφοσίωσή τους στην υπηρεσία του λαού.

Δεν νομίζω πάντως πως Έλληνες πολιτικοί μπορούν να δείξουν οποιαδήποτε αφοσίωση στην υπόθεση της υπηρεσίας του λαού, με οποιοδήποτε τρόπο κι αν είναι ντυμένοι. Πιθανόν να υπάρχουν και εξαιρέσεις...