Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ξύλινες γλώσσες

Ο Θάνος Σιαφάκας είναι από τους ραδιοφωνικούς δημοσιογράφους που ακούω ευχάριστα την ώρα που οδηγώ. Σήμερα άρχισε την ‘Πρώτη Σελίδα’ του (ΝΕΤ 105.8) με το ρητορικό ερώτημα: ‘Γιατί, ενώ είναι γενικά ευχάριστο να βλέπεις νέους ανθρώπους να ασχολούνται με την πολιτική, δεν ακούς από κανέναν κάτι που να διαφέρει από τον ξύλινο λόγο στον οποίο μας έχουν συνηθίσει οι παλιοί του είδους;’
Η απάντηση είναι δυστυχώς πολύ απλή. Από τη στιγμή που τα κόμματα και όχι τα πρόσωπα είναι ο κυρίαρχος θεσμός στον πολιτικό χώρο, οι ιδέες και οι λέξεις που τις εκφράζουν θα βγαίνουν αποκλειστικά από το κομματικό φωτοτυπείο και όχι από σκεπτόμενους ανεξάρτητους ανθρώπους που θα έχουν τη φρεσκάδα της πρωτοτυπίας και το θάρρος της γνώμης. Τα πρόβατα που βγαίνουν από το μαντρί τα τρώει ο λύκος. Εντελώς δημοκρατικά, και με τις ευλογίες του θεσμού της κομματικής πειθαρχίας, κάθε χρώματος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΣ Ο ΣΙΑΦΑΚΑΣ, ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ...ΠΑΡΑΜΟΝΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΣΕΠΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΟΡΟΦΗ ΒΙΛΑ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ..

Α ΜΩΡΗ ΛΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΑΡΘΕΝΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙΣ. ΨΩΝΙΣΜΕΝΕ, ΗΡΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗς ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑΣ......

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο. Όλοι βέβαια γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι, και μαθαίνουμε για τους συνανθρώπους μας πράγματα που μας ρίχνουν από τα σύννεφα. Ομολογώ ότι κρατάω μικρό καλάθι για τον Τριανταφυλλόπουλο και τα όσα λέει. Από την άλλη, όσο δεν γνωρίζουμε παρασκηνιακά κάποιους, τους κρίνουμε μόνο από τη δημόσια εμφάνισή τους. Μέχρι που να βγουν και τα υπόλοιπα στη φόρα.