Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Τέλος και αρχή

Κλείσιμο ενός χρόνου απόψε. Συμβατική και συμβολική αλλαγή περιόδου στη ζωή μας, ή τουλάχιστον επιθυμία κάτι να αλλάξει, μια και οι εξωτερικές περιστάσεις δεν δίνουν απτές αφορμές για πανηγυρισμούς. Η αισιοδοξία όμως επιτρέπεται, θα έλεγα επιβάλλεται. Ελπίδα και πεποίθηση πως ο Θεός μας έχει στα χέρια Του, πως όλες μας οι στραβοτιμονιές δεν μπορούν να χαλάσουν τη δική Του υπομονή μαζί μας, πως κάπου κάποιοι θα φωτιστούν να δουν τη ζωή αλλιώς, όχι απλά για να την αλλάξουν, αλλά για να τη μεταμορφώσουν. Η μοναχική ‘αρχή’ που έβαζαν οι ασκητές κάθε μέρα της ζωής τους ενδείκνυται ιδιαίτερα στην αλλαγή του χρόνου. Καλή αρχή λοιπόν!

Μια ιδιότυπη ‘αρχή’ (προέκταση της παρούσης) γίνεται με το αδελφό Ιστολόγιο ‘Ίασπις’ (http://iaspis.blogspot.com). Σκέφθηκα να αποθησαυρίζω εκεί κάποια ψήγματα σοφίας άλλων, που μπορεί να πλουτίσουν τη δική μας σκέψη. Συνεισφορές από τους αναγνώστες θα γίνονται πάντα δεκτές, με ευχαριστίες για τα μέχρι τώρα σχόλια και την αγάπη τους.

3 σχόλια:

Hellenic College είπε...

"Κάθε αρχή και δύσκολη", λέει ο σοφός λαός μας.

Αρχή, με τόσες στάχτες γύρω μας.

Ο Θεός να μας φωτίζει, εμπνέει και δυναμώνει να μένουμε άνθρωποι και να υπηρετούμε τους αδελφούς και τις ανάγκες τους.

Καλή Χρονιά!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Χρόνια πολλά και καλά. Υγεία, ευτυχία και δημιουργία καλέ μου συνάδελφε.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές σας. Καλή συμπόρευση και τον καινούργιο χρόνο. Ας είναι κι αυτή μια μορφή δημιουργίας, με αμοιβαία κοινωνία.