Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Εξαγγελίες

Αυτές τις μέρες πήρε το αυτί μου στο ραδιόφωνο κάτι για συνεδρίαση αγροτικών επιτροπών και εξαγγελία κινητοποιήσεων και αποκλεισμών εθνικών δρόμων για τον επόμενο μήνα. Θα μου πείτε: «τι δη καινόν ή ξένον;» (για να θυμηθούμε τον Λογιώτατο της ‘Βαβυλωνίας’). Θα απαντούσα ότι και μόνη η πρόδρομη ανακοίνωση αποτελεί κάτι νέο. Τρέφω κάθε σεβασμό προς τον μόχθο των αγροτών και το ψωμί που με τη φροντίδα τους έχουμε στο τραπέζι μας. Αυτό που δεν μπορώ να σεβασθώ είναι ο αυταρχισμός των συνδικαλιστών που βάσει προγράμματος καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητος γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα δικαιώματα και τις ανάγκες όλων των υπολοίπων συμπολιτών τους. Αναρωτιέμαι πώς σκοπεύει να αντιδράσει το επίσημο κράτος σ’ αυτή τη ‘διαφήμιση’, ωστόσο δέχομαι με απόλυτη κατανόηση τα ειρωνικά χαμόγελα που μπορεί να προκαλέσει η απορία μου αυτή.
     Κάνοντας λόγο για πρόδρομη ανακοίνωση θυμήθηκα τα συνέδριά μας, που συνήθως εξαγγέλλονται πολλούς μήνες πριν, ώστε να υποβληθούν εγκαίρως οι εργασίες που θα παρουσιασθούν. Συνειρμικά σκέφθηκα ότι οι κάθε είδους ‘κινητοποιήσεις’ για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές είναι ‘ακαδημαϊκά προσόντα’ που καταγράφονται στο βιογραφικό τους, όπως οι διοργανώσεις συνεδρίων και άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων από τους πανεπιστημιακούς. Κάτι πρέπει να έχουν και οι αγροτοπατέρες να προβάλουν. Πού ξέρεις; Μια μέρα μπορεί να χρειασθεί να περάσουν από αξιολόγηση.

7 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Έτσι είναι.

Ανώνυμος είπε...

κύριε Παπαγιάννη, κάνεις ένα σοβαρό λάθος! Τις κινητοποιήσεις δεν τις κάνουν οι συνδικαλιστές. Αυτοί ηγούνται. Συμμετέχουν όμως πλήθος αγροτών (σίγουρα η πλειοψηφία). Δεν σε προβληματίζει το γεγονός;
Μη ρίχνεις βρωμιά εναντίον των συνδικαλιστών, όπως τα παπαγαλάκια (ΜΜΕ) του συστήματος!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Λάθος μπορεί να κάνω, σοβαρό μάλλον όχι. Οι συνδικαλιστές δεν διαφέρουν και πολύ από τα ΜΜΕ: και οι δυο έχουν σκοπό να διαμορφώνουν (= να κατευθύνουν) την κοινή γνώμη προς τα εκεί που θέλουν. Από εκεί και πέρα το πλήθος έχει μικρότερη σημασία, αφού άγεται και φέρεται. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εις βάρος του γενικού συνόλου. Βρωμιά δεν ρίχνω, αλλά τα στραβά τους δεν μπορούν να κρυφτούν. Εξάλλου, τα ίδια πρόσωπα ακούγονται κάθε χρόνο: αυτά δεν αποτελούν... "σύστημα";

Απόστολο είπε...

Ανώνυμε, εσύ που είσαι όπως μας τα λες για τους συνδικαλιστές, μάλλον αλάθητος, όνομα δεν έχεις;

Α. Παπαγιάννης είπε...

Απόστολε, η ανωνυμία επιτρέπεται, όπως φυσικά και η διαφορετική γνώμη. Ο καθένας ας προβληματισθεί όπως νομίζει.

Απόστολο είπε...

Φυσικά και επιτρέπεται, εδώ επετράπησαν ανοσιουργήματα, όταν μέμφομαι όμως κάποιον για κάτι, δεν το κάνω ανώνυμα. Ας προβληματισθούν, όπως λέτε.

Απόστολος-Γεώργιος Ι. Σοφός είπε...

Η κρίση είναι αποτέλεσμα της άλλειψης αλληλοσεβασμού και όχι της έλλειψης χρήματος...