Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Συγκρίσεις

Δεν ωφελεί να ξύνει κανείς πληγές, ούτε ισχυρίζομαι ότι γνωρίζω τι ακριβώς προέβλεπε εκείνο το αποδιοπομπαίο ‘μέιλ Χαρδούβελη’, ο φόβος του οποίου αποτέλεσε το έναυσμα (εκτός από άλλες αιτίες) για να οδηγηθούμε στην αρ-Υστερική σημερινή κατάσταση. Ωστόσο, έτσι, για την ιστορία και ‘φιλολογικώ τω τρόπω’, ίσως θα άξιζε να γίνει μια κοστολογημένη σύγκριση μέτρο προς μέτρο εκείνου του κειμένου με όσα ψήφισε και θα ψηφίσει προσεχώς (και θριαμβολογώντας) η τρέχουσα κυβέρνηση. Για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι το να σέρνουμε τα πόδια μας μπροστά στην πικρή θεραπεία κάνει την τελική εφαρμογή της τρισχειρότερη.

4 σχόλια:

Λήμνος είπε...

Αυτό πια δεν είναι φάρμακο που πίνουμε. Είναι το κώνειο!!!

Απόστολος-Γεώργιος Ι. Σοφός είπε...

Προσωπικά στενοχωριέμαι περισσότερο γιατί δεν έχουμε "εθνική συνεννόηση" παρά για το κόστος...

Α. Παπαγιάννης είπε...

Δυστυχώς την "συνεννόηση" πάντα την εννοούμε υπό τον όρο να γίνει αυτό που θέλουμε εμείς, χωρίς να λάβουμε υπόψη την άλλη πλευρά. Πιστεύω (και το έχω γράψει πολλές φορές) ότι αν είχε γίνει μια σωστή συνεννόηση από το 2010 (το λιγότερο) και δείχναμε ένα σοβαρό και ενιαίο πρόσωπο τόσο προς τα έξω όσο και προς τα έσω, αλλού θα βρισκόμασταν τώρα.

Ανώνυμος είπε...

γιατρέ μου, μην περιμένεις από το νυν υπάρχον πολιτικό προσωπικό συννενοήσεις (και γενικώς επίπεδο). Οι πάντες (σχεδόν) μόνο για την καρέκλα ενδιαφέρονται.