Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Παρατράγουδα

Ήξερα ότι κατά το Βρετανικό τυπικό η βασίλισσα της Αγγλίας είναι αρχηγός της Αγγλικανικής εκκλησίας. Αυτό που δεν ήξερα είναι ότι και στη σύγχρονη Ελλάδα οι κοσμικοί άρχοντες έχουν εκκλησιαστικά καθήκοντα. Έτσι στη μετάδοση της ΕΡΤ από τον αγιασμό των υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών είδαμε να ρίχνουν τον σταυρό στη δεξαμενή κατά σειράν ο πρόεδρος της δημοκρατίας (ο μόνος που έκανε το σταυρό του, ειρήσθω εν παρόδω), ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Αθηναίων (οι δυο τελευταίοι δηλωμένοι άθεοι). Αφού λοιπόν μας αγιάζουν οι πολιτικοί, δεν απομένει παρά να τους φιλούμε και το χέρι από εδώ και μπρος. Και βοήθειά μας.
     Ας σημειώσω ότι κοντά στα πολλά ‘φάουλ’ της όλης αναμετάδοσης της ΕΡΤ ακούσαμε και τούτο από την παρουσιάστρια, ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς θα κάνει «δεύτερη προσπάθεια» στη ρίψη του σταυρού. Χειμερινό άθλημα είναι προφανώς κι αυτό, τρεις προσπάθειες δικαιούται ο άνθρωπος. Τι άλλο να περιμένουμε;
     Κλείνουν οι κάμερες των εξωτερικών μεταδόσεων, επιστροφή στο στούντιο γιατί μας περιμένει εορταστικό θέμα: τι θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια. Εντελώς μέσα στο κλίμα των ημερών η κρατική τηλεόραση, μας κάνει σχεδόν να νοσταλγούμε την εποχή που δεν είχε σήμα.

     Δεν αντέχω στον πειρασμό να παραθέσω το χθεσινό άκρως επίκαιρο σκίτσο του Ηλ. Μακρή (Καθημερινή)--δεν παίζεται...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: