Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Κόσκινο

Κάθε προεκλογική περίοδος προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για ψέματα (κατά τη ρήση του Μπίσμαρκ) αλλά και για χιούμορ. Μόνο έτσι, ως βραχύ ευφυολόγημα, μπορεί να αναγνώσει κανείς τη ρήση του παραιτηθέντος πρωθυπουργού ότι θέλει ‘καθαρή εντολή τετραετίας’: αν δεν κάνω λάθος, ο τελευταίος που έκανε ολόκληρη τετραετία στο Μαξίμου ήταν ο Σημίτης (για σκέψου τι θ’αρχίσουμε να νοσταλγούμε σε λίγο...).
     Ακούγοντας κανείς πολιτικούς κάθε απόχρωσης να επιχειρηματολογούν στους ενημερωτικούς διαύλους, σχηματίζει την εντύπωση ότι οι άνθρωποι ζουν σε διαρκή άρνηση της πραγματικότητας. Η ‘διάγνωση’ της ανίατης νόσου είναι δεδομένη και η θεραπεία έχει υπογραφεί (έστω και με μισή καρδιά). Γιατί λοιπόν δεν ξεκινούν από αυτή την παραδοχή για να οδηγήσουν τα πράγματα όσο γίνεται πιο γρήγορα στην ‘των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν’; Ήδη ακούσαμε σήμερα ότι οι μισοί από τους τρέχοντες κομματάρχες δεν δέχθηκαν την πρόσκληση του προέδρου της δημοκρατίας για συγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Να λοιπόν ένα χρήσιμο και πρόχειρο πρώτο ‘κόσκινο’ για το ξεκαθάρισμα: να μη ψηφίσουμε κανέναν από αυτούς που δεν καταδέχονται να συζητήσουν με τους υπόλοιπους. Τουλάχιστον από τους άλλους μπορούμε να περιμένουμε αυτό το στοιχειώδες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατρέ, η συννενόηση μεταξύ σατανάδων δεν πρόκειται να βοηθήσει την πατρίδα. Ούτε φυσικά έχει υπογραφεί κάτι καλό. Μη γέρνεις δεξιά, δεν σου αξίζει.
Διάβασε το ωραίο άρθρο του Νατσιού: https://christianvivliografia.wordpress.com/2015/08/25/12-%e1%bc%80%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%e1%bd%b0-%cf%84%e1%bd%b6%cf%82-%ce%b1%e1%bc%b0%cf%84%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%e1%bd%b6-%cf%84%ce%bf%e1%bd%ba%cf%82-%ce%b1/

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ευχαριστώ για την παραπομπή. Εκτιμώ πολύ τον Νατσιό και πάντα διαβάζω με ενδιαφέρον τα κείμενά του. Μακάρι να βλέπαμε φωτισμένους ανθρώπους να αναδεικνύονται σε ηγέτες. Ωστόσο, δεν έχω ψευδαισθήσεις για τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Ας μας λυπηθεί ο Θεός και ας "επιπέμψει τινά κηδόμενος ημών". Μπορούμε πάντα να ελπίζουμε και να προσευχόμαστε.