Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ψηφιακή ιατρική

Για τρεις μέρες έκανα αναγκαστική διαδικτυακή αργία. Βλέπετε, αρρώστιες δεν έχουν μόνο οι άνθρωποι, έχουν και οι υπολογιστές: από τις απλές ‘ιώσεις’ που διορθώνονται με ψηφιακά ‘αντιβιοτικά’ μέχρι τα χειρουργικά τους προβλήματα που χρειάζονται κατσαβίδια και... μεταμοσχεύσεις. Και όπως στην ιατρική κάθε τόσο συναντούμε παθήσεις και συμπτώματα που παραμένουν αδιευκρίνιστα και επίμονα παρά τις διάφορες εξετάσεις μας, έτσι και στη σύγχρονη τεχνολογία τυχαίνουν περιπτώσεις όπου η αιτία μιας δυσλειτουργίας δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή με τα διάφορα διαγνωστικά μέσα. Πριν τρεις μέρες έμεινα χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο. Ο έλεγχος του υπολογιστή δεν έδειχνε τοπική βλάβη, η γραμμή σύμφωνα με τον ΟΤΕ λειτουργούσε κανονικά, τότε πού ήταν το πρόβλημα; Τελικά ο εξυπηρετικός τεχνικός του οργανισμού ήρθε στο σπίτι και το διέγνωσε: ανάμεσα στον υπολογιστή και το δίκτυο μεσολαβεί εκείνη η έξυπνη συσκευή που ακούει στο όνομα ‘ρούτερ’ (?δρομολογητής), και που στη δική μου περίπτωση είχε μπλοκάρει από διαφορετικά συνθηματικά που ακύρωναν τις ρυθμίσεις της. Τελικά έβαλε ένα καινούργιο ρούτερ στη θέση του παλιού, και τα πράγματα αποκαταστάθηκαν ως δια μαγείας. Η μεταμόσχευση που σας έλεγα.
     Ηθικά διδάγματα: Πρώτον, μην ανοίγετε μηνύματα που δεν ξέρετε από πού προέρχονται (κάπως έτσι ξεκίνησε η δική μου περιπέτεια). Δεύτερον, όταν οι υπόλοιπες λύσεις δεν αποδίδουν, μην περιφρονείτε την τεχνική υπηρεσία του ΟΤΕ. Μπορεί να χρειασθεί να περιμένετε αρκετά στο ακουστικό σας, μπορεί να μη λύνονται όλα τα προβλήματα από το τηλέφωνο, αλλά και οι κατ’ οίκον επισκέψεις είναι μέσα στο πρόγραμμα, με καλό αποτέλεσμα.

3 σχόλια:

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Νάσαι πάντα καλά! Ας είναι οι βλάβες και ζημιές μόνον υλικές!
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!
Σήμερα ακούσαμε τα κάλαντα του Λαζάρου. Στην Ελληνική Επαρχία, οι παραδόσεις κρατούν ακόμα...

Μηθυμναίος είπε...

Για να επιβεβαιωθεί αυτό το: Τέλος καλό, όλα καλά!

Με την ευκαιρία σας εύχομαι από καρδιάς όλες οι μοσκοβολιές της Λαμπρής, όλες οι μνήμες της Παράδοσης, όλες οι λεπτομέρειες των αλλοτινών καιρών να σας συντροφεύουν τις Άγιες ημέρες που έρχονται!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές σας, όσο μπορούμε ας είμαστε όλοι πιο ανθρώπινοι προς όλους.