Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Εξέλιξη


Κυκλοφορεί τις μέρες αυτές στο Διαδίκτυο ένα εκπληκτικό βίντεο από τις Ινδίες. Ένας πίθηκος πηδάει πάνω στο ηλεκτροφόρο καλώδιο που τροφοδοτεί τον σιδηρόδρομο και πέφτει ηλεκτρόπληκτος στο έδαφος. Ένας άλλος πίθηκος τρέχει αμέσως δίπλα του, τον χτυπάει, τον ταρακουνάει, τον βουτάει επανειλημμένα σ’ ένα λάκκο με νερό, κάνει ό,τι μπορεί για να τον συνεφέρει. Ύστερα από είκοσι λεπτά εντατικών προσπαθειών καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης το θύμα αρχίζει να κινείται, σηκώνεται επάνω, επανέρχεται στη ζωή.
     Παρακολουθώντάς το, και κάνοντας συγκρίσεις με την απανθρωπία που κυριαρχεί στον κόσμο με διάφορες μορφές και σε όλες τις χώρες, από την υποσαχάρια Αφρική και τη Μέση Ανατολή ως τις πολιτισμένες Πολιτείες και την εξευγενισμένη Ευρώπη, σκέφτομαι ότι ο Δαρβίνος μάλλον έκανε λάθος στη σειρά της εξέλιξης. Κάποιοι πίθηκοι δείχνουν να είναι ανώτεροι από πολλούς ανθρώπους. 
     [ΣΗΜ. Το σχετικό βίντεο έχει αφαιρεθεί από την πηγή προέλευσής του].

3 σχόλια:

Λήμνος είπε...

Εκτός των άλλων μου έκανε αλγεινή εντύπωση και η στάση εκατοντάδων ανθρώπων που απλά παρακολουθούσαν και βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους την αγωνιώδη προσπάθεια του ζώου. Άραγε δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι;

Α. Παπαγιάννης είπε...

Το σκέφτηκα κι εγώ. Νομίζω ότι οι γραμμές του τραίνου και το μεγάλο πλήθος (που τείνει να κινείται χαοτικά στις χώρες αυτές) θα αποτελούσαν τα κύρια εμπόδια (και ίσως οδηγούσαν σε τραγωδία αν κάποιος επιχειρούσε να κάνει κάτι). Πάντως η αντιδιαστολή είναι έκδηλη.

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Ο πίθηκος έκανε το "καθήκον" του όπως επέβαλε η φύση. Εμείς πρέπει να το επιτελούμε συνειδητά και όχι ασυνείδητα υπακούοντας στο Θείο Νόμο και τον Ιπποκρατικό Όρκο.
Εκείνο όμως που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ότι το ... "ζώο" πάλεψε με επιμονή επί σχεδόν 1/2 ώρα όπως απαιτούν και τα δικά μας εγχειρίδια!
Προς γνώσιν και των ανθρώπων!