Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Της Ελλάδος φρουροί

Στη χώρα μας έχουμε δει και ακούσει τόσο πολλά και περίεργα που θα λέγαμε ότι δεν μας ξαφνιάζει πλέον (σχεδόν) τίποτε. Το τελευταίο που μάθαμε είναι ότι η επικείμενη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα έχει φέτος και μηχανοκίνητα, μια και γνωστός εφοπλιστής και μεγαλοδιακινητής υγρών καυσίμων προσφέρει ως χορηγία τα απαραίτητα ώστε να βγουν ξανά τα τανκς στους δρόμους--και μην πάει ο νους σας στο κακό αμέσως!
     Για να θυμηθούμε λίγη νεώτερη ιστορία, αυτό γινόταν κάθε χρόνο, μέχρι που ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών και τότε υπουργός Οικονομίας αποφάσισε να μη παρελαύνουν οχήματα για λόγους οικονομίας. Σωστή κίνηση, έχει ακόμη και περιβαλλοντικό όφελος: τα πεζοπόρα τμήματα δεν ξοδεύουν πετρέλαιο, άρα ούτε ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα. Τώρα, λένε οι ‘κακές γλώσσες’ (βλέπε Φαληρέα), ο νυν υπουργός Αμύνης αποφάσισε να ‘βγει με κόκκινο’ στον συνάδελφό του (που του 'έφαγε' το υπουργείο Εξωτερικών και δεν του επέτρεψε να χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος) και ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση, και μάλιστα μέσα στην εκλογική έδρα του πρώτου. Απίστευτο; Δυστυχώς τίποτε δεν είναι πλέον.
       Δεν παραξενεύει το γεγονός ότι τέτοιες μεγαλόψυχες χειρονομίες μπορεί να ανταλλάσσονται μεταξύ ανωτέρων δημοσίων λειτουργών. Ωστόσο, το να γίνονται οι εθνικές εορτές αντικείμενο προσωπικών μονομαχιών μεταξύ ανδρών που η εγκεφαλική τους ουσία έχει το ειδικό βάρος της κολοκύθας είναι εξοργιστικό. Τι άλλο να περιμένει κανείς από τέτοιους ‘πεφυσιωμένους ασκούς’; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: