Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Κάλαμος συντετριμμένος



Οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού έχουν εξαγγείλει ότι θα σταματήσουν να εφοδιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, μια και δεν πληρώνονται για το υλικό που τους παρέχουν. Δεν είναι της στιγμής να αναλύσει κανείς πώς ξεκίνησε και πώς συντηρείται αυτό το φαινόμενο, με τις διάφορες 'συνιστώσες' του (λέξη πολύ της μόδας). Ωστόσο, κοιτάζοντας αυτές τις φωτογραφίες που πήρα κάποτε, σκέφτηκα ότι χωρίς αυτό το υλικό το πόδι του συνανθρώπου μας θα παρέμενε για πάντα 'κάλαμος συντετριμμένος και κατεαγμένος'. Τώρα βαδίζει 'επ' αμφοτέρας τα ιγνύας'.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ μου Αντώνη , ολόκληρη η Ελληνική επικράτεια έχει κυριολεκτικά καταντήσει αυτές τις ημέρες 'κάλαμος συντετριμμένος και κατεαγμένος'.
Οι επίβουλοι βάλθηκαν να μας αρπάξουν τα πάντα . Ποδοπατούν απροκάλυπτα κάθε ιερό και όσιο και οδηγούν το λαό μας με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη φτώχεια : στην πείνα !Στην πείνα του σώματος αλλά και της ψυχής .
Απ’ ότι φαίνεται τα ορθοπεδικά υλικά πολύ γρήγορα θα εκλείψουν από τα νοσοκομεία μας , όπως ακριβώς θα εξαφανιστούν επίσης και τα τρόφιμα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Εκείνο όμως που , όπως λένε οι γέροντες , δεν πρέπει να λείψει από τις καρδιές μας είναι η Ελπίδα . Άλλωστε αυτός είναι και ο τελικός τους στόχος : Να μας στερήσουν την Ελπίδα και να μας καταντήσουν καταθλιπτικά και απογοητευμένα μαλάκια , πανεύκολη λεία στα απάνθρωπα χέρια τους .
Τι λες ; Θα τους δώσουμε την χαρά να τους παραδοθούμε ψυχή τε και σώματι κάτω από την πίεση της φτώχειας , ή –ακυρώνοντας κάθε τέτοια προσδοκία τους – θα συνεχίσουμε ως γνήσιοι Ελληνορθόδοξοι να τραγουδάμε ρεμπέτικα και λαϊκά , να συζητάμε χαρούμενοι στα πάρκα και στα καφενεία , να κρατάμε το κεφάλι ψηλά , να υμνούμε και να δοξολογούμε τον Κύριό μας στα μοναστήρια και τις ενορίες μας ;
Είμαι της γνώμης πως η Ελπίδα είναι για την ψυχή μας , ό,τι ακριβώς είναι και για το συντετριμμένο άκρο τα υπό εξαφάνιση ορθοπεδικά υλικά .

ΦΩΤΗΣ

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Μπορεί να είμαι αφελής, αλλά μερικά πράγματα δεν τα καταλαβαίνω:
1. Η σαφής και πανθομολογούμενη υπερτιμολόγηση των ιατρικών υλικών είναι αισχροκέρδεια και παράνομη.
2. Ο χρηματισμός δημόσιων λειτουργών για την επίτευξη αυτής της αισχροκέρδειας είναι ομοίως παράνομος και έγκλημα.
Τότε, γιατί το κράτος αναγνωρίζει τα 6-7 δισεκατομμύρια χρέη των νοσοκομείων που δημιουργούνται από παρανομίες;
Πως είναι δυνατό να ξεπληρώσει η χώρα μας ποσά που είναι 5πλάσια έως 10πλάσια από όσα πληρώνουν πιό εύρωστα ευρωπαϊκά κράτη;
Το κράτος του παραλόγου και της υποκρισίας είμαστε!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Απόστολε, εύλογη η απορία σου για την αναγνώριση των χρεών. Εκείνες οι περίφημες διασταυρώσεις στοιχείων θα αποκαλύψουν άραγε την έκταση του προβλήματος, ώστε να απαιτήσουν κάποια στιγμή και την απόδοση των "μαύρων" χρημάτων από εκείνους που τα καρπώθηκαν, ή οι πληρωμές θα έχουν την τύχη της Siemens, δηλ. θα μείνουν εσαεί στις τσέπες που τις εισέπραξαν, μέχρι να κατασιγάσει ο θόρυβος; Ο καιρός θα δείξει.