Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Πιάσε μια πίτσα!

Το Βήμα μας πληροφορεί σήμερα ότι η Πίτσα Ναπολιτάνα έγινε Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και κατοχυρώθηκε με ειδικές αυστηρές προδιαγραφές. Όποιος θέλει να τις μάθει, και να πληροφορηθεί και πολλά άλλα ενδιαφέροντα γι' αυτό το τόσο δημοφιλές (και παρ' ημίν) έδεσμα, μπορεί να ανατρέξει ΕΔΩ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Αντώνη , όσο κι αν το προσπάθησες δεν μπόρεσες τελικά να κρύψεις στο κείμενό σου την πικρία και την απογοήτευσή σου από την επιτυχία των φίλων μας Ιταλών !
Μή το παίρνεις όμως και τόσο κατάκαρδα διότι θα έρθει όπου νάναι και η δική μας μεγαλειώδης νίκη . Μας το διαβεβαιώνουν τα ημέτερα ωτία , που είναι μοναδικά και ασυναγώνιστα σε μέγεθος και σταθερότητα γεύσης. Δεν μπορεί , κάποιον "Πόντιο Πιλάτο" καλοφαγά θα έχομε να μας υποστηρίξει για την πρόκρισή μας στα αρμόδια φόρα της Ε.Ε.
Τόσοι και τόσοι "φιλέλληνες" επίτροποι και απεσταλμένοι της Πύλης των Βρυξελλών πηγαινοέρχονται τελευταία γιά να μας σώσουν από την πείνα τραβώντας μας δυνατά τα ωτία . Και δεν θα ανακηρύξουν ως αποκλειστικά Ελληνικό προϊόν τα πασίγνωστα ποντιακά ωτία ;
Κι αν δεν το κάνουν , σιγά μην ιδρώσει το αφτάκι μας ...!

Τί θα λένε άραγε κάτι παρατρεχάμενοι του Δ.Ν.Τ. και των λοιπών θυγατρικών γιά την ποιότητα των Ελληνικών γενικώς ωτίων και ουχί μόνον των Ποντιακών ;

Καλή η πίτσα ναπολιτάνα , αλλά και τα μπουρεκάκια της γιαγιάς μου ...

ΦΩΤΗΣ

Α. Παπαγιάννης είπε...

Όχι δα πικρία και απογοήτευση! Μήπως την πιστοποίηση θα φάμε ή την ονομασία προέλευσης; Ή μήπως μόνο τα "επώνυμα" τυριά και κρασιά έχουν αξία; Τα καλύτερα είναι αυτά που έρχονται την ώρα που τα χρειάζεσαι, και όχι αυτά που διαφημίζουν οι χορτάτοι σε άλλους χορτάτους μόνο και μόνο για να αλλάξουν τη γεύση τους. Συνεπώς, την ώρα που πεινάμε καλά είναι τα μπουρεκάκια, καλή και η ναπολιτάνα, καλός κι ένας παστουρμάς καϊσερλίτικος, όπως έλεγε ο Ανατολίτης στη "Βαβυλωνία". Ίσως θα άφηνα στην άκρη τον πατσά, αλλά έναν ξινό τραχανά θα τον έτρωγα ευχαρίστως!