Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Επικίνδυνός τις, ονόματι Ιησούς, κυκλοφορεί στα σχολεία!

Αντιγράφω αυτούσιο το κείμενο του Μάκη Δεληπέτρου με τον τίτλο αυτό, που το βρήκα στη σελίδα ΑΚΤΙΝΕΣ. Τα λέει όλα!

Toυ ΜΑΚΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΥ

«Απογευματινή», 5-11-09

Ενοχλεί και παραβιάζει την Ελευθερία των γονέων να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, ο Εσταυρωμένος, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κατόπιν εγκλήσεως Φινλανδής που έχει Ιταλική Υπηκοότητα.
Λες και ο Χριστός είναι φωτογραφία θύματος κάποιου σίριαλ κίλερ, που εκτίθεται στις αίθουσες των σχολείων και τα δυστυχισμένα παιδιά, που βλέπουν στους δρόμους τις σύριγγες των ναρκομανών, στις γωνίες τις συναλλαγές –ενίοτε ένοπλες και αιματηρές– της Μαφίας, από τον Εσταυρωμένο θα κλονίζονταν ψυχικά…
Η υποκρισία όφειλε να έχει όρια, ακόμη και αν Ήπειροι που δίδαξαν τον Πολιτισμό και κράτη που δημιούργησαν την Αναγέννηση υποκλίνονται τώρα στην Ισοπέδωση της επιβαλλόμενης «Παγκοσμιοποίησης».
Πρόκειται για απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και θα εφαρμοστεί σύντομα και σ’ εμάς.
Παραδόσεις και αρχές που δεν σχετίζονται με Νεο-εποχικές αξίες οφείλουν να τυποποιηθούν, με την τεχνική του γνωστού χάμπουργκερ και του γνωστού αναψυκτικού, που είναι απαράλλαχτα σε όποιο σημείο του κόσμου τα παραγγείλεις…
Δεν παραβιάζει την Ελευθερία μου ως γονέα να εκπαιδεύσω τα παιδιά μου σύμφωνα με τις πεποιθήσεις μου, το πλήθος των οιωνεί νεκρών που κείτονται καταγής στην πλατεία Βάθης, σαν μουσεία ενέσιμων εφαρμογών της Ηρωίνης,
δεν τα επηρεάζουν οι μέρα μεσημέρι στην Κολιάτσου διαλαλήσεις τιμολογίων προσφερόμενων σεξουαλικών υπηρεσιών την ώρα που τα φέρνω από το σχολείο, τα…πληγώνει ο Χριστός. Γιατί «επηρεάζει τις θρησκευτικές επιλογές τους».
Αντιθέτως, η καιόμενη πέρυσι Αθήνα επειδή σχίστηκε ένα φύλλο χαρτί-ημερολογίου, φερόμενου ως σιίτη, που ψευδώς και αβασάνιστα βαφτίστηκε «Κοράνι» τα… ικανοποίησε ψυχολογικά. Είναι η λογική του βιαστή: «μας προκαλέσατε, άρα τα θέλατε…».
Έχω δει παρέα με τα πιτσιρίκια «λάιβ» γεγονότα απίστευτα
. Δεν νομίζω, πάντως, ότι τα τρόμαξαν. Σίγουρα τους κάνει καλό η βία. Τους κάνει καλό και η επέλαση καλλονών, ψώνιων, αρλεκίνων, εξαντρίκ περσόνων, τηλεοπτικών βίαιων και επονείδιστων εκπομπών, τους κάνει καλό η ενημέρωση για τις διαστροφές επωνύμων, τα ανυψώνουν οι αλλοδαπές και εγχώριες σειρές με τις εκδιδόμενες ποικιλοτρόπως γυναίκες και τους έτοιμους να σκοτώσουν για την καριέρα τους «θεληματικούς νεανίες».
Σαν γονέα δεν παραβιάζεται κανένα δικαίωμά μου στην ανατροφή τους από επώνυμους παιδεραστές, φτιαγμένους «σταρ», άλαλες «τραγουδίστριες» που βγάζουν μεροκάματο υπερπολλαπλάσιο του μηνιάτικου του μπαμπά τους.
Ο Χριστός είναι ο κίνδυνος. Να «αποκαθηλωθεί» πάραυτα…

7 σχόλια:

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Ότι και να πουν, ότι και να κάνουν... δεν Τον αγγίζουν!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Το ωραίο είναι ότι από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν ο Μπερλουσκόνι! Δεν ξέρω για ποιούς λόγους, αλλά επιβεβαιώνει την άποψή μου ότι ακόμη και ο πιο στραβός μπορεί να κάνει κάτι σωστό, και αντίστροφα βέβαια!

Λήμνος είπε...

Η μωρία σε μεγαλειώδη έκφραση.

IWN1998 είπε...

Ίσως η αντίδραση Μπερλουσκόνι είναι και κάπως ορμώμενη απο τή υποκρισία.
Πάντως το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Εθνικά κράτη όπως είναι τα περισσότερα Ευρωπαϊκά, έχουν συμπεριλάβει τη χριστιανική θρησκεία στις εθνικές και κατ' επέκταση στις κρατικές αρχές τους. Αυτή είναι η τρέχουσα πραγματικότητα που θέλουν ν' ανατρέψουν κάποιοι εν ονόματι των ανθρωπίνων ατομικών δικαιωμάτων και της πολυπολιτισμικότητας. Η αποκαθήλωση της εικόνας από τις αίθουσες των σχολείων είναι μια ακραία πράξη προς αυτή την κατεύθυνση. Η εικόνα όμως από μόνη της δεν επιβάλλει καμμιά με το ζόρι κατήχηση αλλοθρήσκων μαθητών και απλά αντιπροσωπεύει τη θρησκευτική παράδοση του κράτους. Και η ανεξιθρησκεία δεν προσβάλλεται από την πατροπαράδοτη θρησκευτική αντίληψη του κράτους και του λαού του, εφόσον σεβόμαστε τις όποιες διαφορές του πλησίον μας και δεν μισαλλοδοξούμε εναντίον του.
Το επόμενο βήμα θα είναι η αποκαθήλωση του σταυρού απο τις σημαίες των Χριστιανικών κρατών της Ευρώπης.
Είναι λογικό να υπάρχουν πολλοί που αποστρέφονται την επιβολή συγκεκριμένων θρησκευτικών πεποιθήσεων. Μήπως όμως θα πρέπει ν' αναγνωρίσουν ότι η ύπαρξη της ορθόδοξης χριστιανικής πραγματικότητας είναι συνυφασμένη με την νεολληνική ιστορική περίοδο και αποτελεί όσο και αν δεν το θέλουν ηθικό και πνευματικό τμήμα του πολιτισμού αυτής της χώρας και ως τέτοιο και όποιος δεν το ασπάζεται οφείλει να το δέχεται ζώντας σε αυτή τη χώρα;
Όχι λοιπόν καταναγκαστική κατήχηση. όχι μισαλλόδοξία. Ναι στην ανεξιθρησκεία αλλά ναι και στην τήρηση της ελληνορθόδοξης παράδοσης του λαού μας.Ναι στο πολυπολιτισμικό γίγνεσθαι αλλά παράλληλα ναι στη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας στην οποία συνυπάρχει η ορθοδοξία.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Μα αυτό ακριβώς δεν θέλουν κάποιοι να αναγνωρίσουν: ότι δηλ. η συγκεκριμένη ορθόδοξη πίστη είναι μέρος της πολιτισμικής μας ταυτότητας, ότι σ' αυτήν χρωστάμε πολλά απ' αυτά που είμαστε σήμερα, και ότι δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα ήμασταν χωρίς αυτήν. Το ζήτημα είναι πόσο αβασάνιστα θα αποδεχθούμε τέτοιου είδους αναγκαστικές "επιβολές" από ξένα όργανα και πόσο θα θελήσουμε κάποια στιγμή να αντιδράσουμε.

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Φοβούμαι πάντως, ότι ο απώτερος στόχος όλων αυτών των ενεργειών δεν είναι η Θρησκεία μας, αλλά το πολιτικό κίνητρο, ώστε να γίνουμε κάτι σαν τις ΗΠΑ, "πολυεθνικοί-πολυπολιτισμικοί" (και εύκολα ελεγχόμενοι) αποδεχόμενοι στις χώρες μας την αθρόα εισβολή ξένου και φθηνού εργατικού δυναμικού, έστω και αν καταντήσουμε από κυρίαρχοι του τόπου μας σε απλούς "ενοικιαστές" ή ακόμα και "φιλοξενούμενοι"...

Α. Παπαγιάννης είπε...

Απόστολε, το θρησκευτικό πιστεύω είναι ένα από τα εμπόδια στην ισοπέδωση, ειδικά όταν πρόκειται για θρησκείες που (κατά τους Δυτικούς) εμπεριέχουν "φονταμενταλιστικό" στοιχείο, δηλ. δεν υπόκεινται σε εκλογικεύσεις δυτικού τύπου που μπορούν να ισοπεδώνουν και να δικαιολογούν τα πάντα εν ονόματι του κέρδους. Πώς να το κάνουμε; Δεν έχεις τρόπο άμυνας απέναντι σ' αυτόν που δεν φοβάται τον θάνατο (π.χ. οι βουδιστές μοναχοί που αυτοπυρπολούνταν στον πόλεμο του Βιετνάμ ή οι Χριστιανοί που στέλνονταν στα γκουλάγκ επί ΕΣΣΔ). Συνεπώς πρέπει να τον αποχρωματίσεις θρησκευτικά και εθνικά για να τον κάνεις δέσμιο και υποχείριο της πολυπολιτισμικής σου ιδεολογίας.