Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Νηστίσιμες μαγγανείες

Είμαι οπαδός της αρχής ότι ένα αυτοσχέδιο γεύμα από κατάλοιπα φαγητών συχνά είναι το καλύτερο. Να δυο χθεσινοί αυτοσχεδιασμοί:
  • Σ’ ένα πιάτο νηστίσιμο τραχανά πρόσθεσα μερικά μανιτάρια pleurotus σωταρισμένα σε λάδι και σκόρδο (καλύτερα από λουκάνικα, και πιο υγιεινά!)
  • Βραστά μπρόκολα με λαδολέμονο (με ή χωρίς λίγη μουστάρδα) πολτοποιημένα στο μίξερ. Τρώγονται σαν την ταραμοσαλάτα, αλείφονται και στο ψωμί.
Δοκιμάστε τα. Δεν θέλουν ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες.

3 σχόλια:

"ΕΥΔΡΟΜΟΥΝΤΩΝ ΑΛΕΙΠΤΗΣ" είπε...

Κύριε Παπαγιάννη σας ευχαριστούμε πολύ για όλες τίς αναρτήσεις σας.Καλή συνέχεια

Anastasios είπε...

Εννοείται πως αυτή την εποχή δοκιμάζουμε όλες τις δυνατές νηστήσιμες συνταγές.

Λήμνος είπε...

Σήμερα θα δοκιμάσω τη δεύτερη συνταγή, Έχω βράσει ήδη τα μπρόκολα. Thank you για την ιδέα.