Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Απατεώνες... της πυρκαγιάς

 Αναρωτιέται κανείς αν ένα τέτοιο γεγονός αποτελεί έκπληξη ή ήταν αναμενόμενο για την ελληνική πραγματικότητα. Όπως διαβάσαμε τις προάλλες, ερευνώνται απίστευτες ιστορίες απόπειρας εξαπάτησης του δημοσίου με αφορμή την οικονομική στήριξη των πυροπλήκτων. Έτσι π.χ. για έξι κτίρια υποβλήθηκαν συνολικά αιτήσεις από πεντακόσια διαφορετικά ΑΦΜ, ενώ έγιναν χιλιάδες αιτήσεις για μεταβολές του Ε9 ώστε ακίνητα που δεν ανήκαν σε πυρόπληκτες περιοχές να περιληφθούν σ’ αυτές, και άλλα παρόμοια. Αποτέλεσμα ήταν -- ορθώς -- να παγώσει η όλη διαδικασία αποπληρωμής των ενισχύσεων μέχρι να διασταυρωθούν τα στοιχεία και να φανεί ποιοι πραγματικά έχουν πληγεί και σε ποιο βαθμό. Βλέπετε, οι απατεώνες με τις πράξεις τους δεν ζημιώνουν κάποιο απρόσωπο ‘Δημόσιο’ αλλά όλους τους γνήσια αναξιοπαθούντες, οι οποίοι στερούνται τη βοήθεια που χρειάζονται να λάβουν το συντομότερο δυνατό, για να προλάβουν τον χειμώνα και να ξαναχτίσουν τις καμμένες ζωές τους.  
     Από την άλλη, το γεγονός ότι όλες αυτές οι υποθέσεις βγήκαν γρήγορα στη φόρα αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού κράτους, από το κόσκινο του οποίου δεν είναι εύκολο να περάσουν οι αετονύχηδες συμπατριώτες μας.


3 σχόλια:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΔΙΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ "Η" ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ;ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ.

Λήμνος είπε...

Έλληνες αεί παίδες, δηλαδή ανώριμοι, κοντόφθαλμοι, εξυπνάκηδες, απατεωνίσκοι!!!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ευάγγελε, η ασφάλιση κατοικιών ή άλλων περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα (με εξαίρεση τα αυτοκίνητα, που είναι υποχρεωτική) αποτελεί μια πολυτέλεια, στην κυριολεξία. Όταν ο περισσότερος κόσμος μόλις ανταποκρίνεται στις βασικές ανάγκες διαβίωσης, ένα πρόσθετο έξοδο, που οπωσδήποτε δεν θα είναι μικρότερο από εκατοντάδες ευρώ το χρόνο, είναι έξω από τις δυνατότητές του. Βέβαια η ανάγκη της φαίνεται μετά από μια καταστροφή, αλλά την πληρώνεις συνεχώς είτε πάθεις είτε όχι.