Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Ανασταλτικά

 Πέρασε η πρώτη του Σεπτεμβρίου (εν παρόδω, εκκλησιαστική πρωτοχρονιά) και άρχισαν οι προαναγγελθείσες αναστολές εργασίας για τους ανεμβολίαστους στον χώρο της υγείας και σε άλλες ευαίσθητες υπηρεσίες. Και φάνηκαν και τα σχετικά προβλήματα. Ακούσαμε μέχρι και για εκατοντάδες ‘αναστολές’ σε συγκεκριμένα νοσοκομεία, σε βαθμό που να πιέζεται αφόρητα το πρόγραμμα της καθημερινής υπηρεσίας και των εφημεριών. Ακούσαμε ταυτόχρονα μέχρι και για εκατοντάδες αιτήματα για ‘αναρρωτικές άδειες’ προσωπικού στα ίδια νοσοκομεία. Τι κακό κι αυτό! Ξαφνικά, εν μια νυκτί, τόσος κόσμος αρρώστησε επειδή άλλαξε ο μήνας! Αν συνέβαινε κάτι ανάλογο σε οποιαδήποτε επιχείρηση, θα επενέβαινε, αν όχι ο εισαγγελέας, τουλάχιστον η διεύθυνση υγιεινής και ασφάλειας εργασίας, για να διαπιστώσει την αιτία της ‘αρρώστιας’ που βρήκε μαζικά τους εργαζόμενους. Έχει και η ευπιστία τα όριά της.

     Δυστυχώς φαίνεται ότι όσοι, επικαλούμενοι λόγους συνειδήσεως, αρνούνται να εμβολιασθούν, δεν έχουν κανένα ανάλογο συνειδησιακό κώλυμα να φορτώσουν πρόσθετη εργασία στους εμβολιασμένους συναδέλφους τους, και μάλιστα ψευδόμενοι περί δήθεν ‘ασθενείας’, ώστε να μη χάσουν και τα σχετικά έσοδα. Μάλλον επιλεκτική ευσυνειδησία.

     Από την άλλη μεριά, αποδείχθηκε στην πράξη ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας ήταν λανθασμένη επιλογή. Ίσως πιο αποτελεσματικός θα ήταν ο τακτικός έλεγχος του προσωπικού και η αναστολή εργασίας (ενδεχομένως συνοδευόμενη και από διοικητικό πρόστιμο) για όσους ανεμβολίαστους θα βρίσκονταν θετικοί. Κάτι ανάλογο γίνεται όταν οδηγείς υπό την επήρεια οινοπνεύματος: αν βρεθείς θετικός στο αλκοτέστ, χάνεις το δίπλωμά σου και πληρώνεις επιπλέον. Ακόμη κι αν δεν έχεις προκαλέσει δυστύχημα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟ COVID-19. ΔΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ;ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ"ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ"

Α. Παπαγιάννης είπε...

Οι εμβολιασμένοι έχουν κάνει αυτό που συνιστάται, σε αντίθεση με τους άλλους που το αρνούνται. Όντως, υπάρχουν και πολλές άλλες μεταδοτικές αρρώστιες, αλλά το τρέχον πρόβλημά μας δεν είναι π.χ. η ιλαρά ή η γρίππη, αλλά η Covid-19. Αν είχαμε άλλης αιτίας επιδημία, το βάρος θα έπεφτε αλλού.

Απόστολος-Γεώργιος Ι. Σοφός είπε...

Οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι ζητούν επίμονα την "συμπαράσταση" όλων των άλλων εμβολιασμένων συναδέλφων σε ένα παράλογο πείσμα... Παρά το ότι όλοι καταλαβαίνουμε το πόσο λανθασμένο από άποψη τακτικής (όχι από άποψη στρατηγικής και αρχών) είναι το μέτρο της αναστολής εργασίας, κανείς μας δεν μπορεί να συμπαρασταθεί σε όλους συνειδητά τάσσονται ενάντια στη ζωή και την κοινωνία. Στην πράξη εγκατέλειψαν τη θέση τους την ώρα της μάχης... Αδυνατεί ο νους του επιστήμονα να αντιληφθεί τα αίτια ενός τέτοιου απονενοημένου βήματος προς την αναταραχή και την καταστροφή (;) του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είχα διαβάσει το πόσο ασύμμετρες, παράλογες, αντιεπιστημονικές και ακατανόητες είναι οι πράξεις ανθρώπων και κοινωνιών στις πανδημίες, αλλά είναι εξαιρετικά έντονο και απογοητευτικό να τις ζεις ο ίδιος... Εύχομαι να επικρατήσει η λογική σε όλους και να υπάρξει μια σύγκλειση εκατέρωθεν. Αλλιώς κινδυνεύουμε να σαρώσει τα πάντα ένας άνεμος παραλογισμού και αυτοκαταστροφής. Εδώ πραγματικά ο Θεός "ας βάλει το χέρι Του"!

Ανώνυμος είπε...

Τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν το ίδιο τον συγκεκριμένο ιό. Αυτό έχει πλέον αποδειχθεί.
Συνεπώς προκαλεί θυμηδία αλλά και αγανάκτηση το γεγονός ότι η κυβέρνηση και οι "ειδικοί", από κοινού, διακηρύσσουν στη διαπασών, ανερυθρίαστα, ότι το ολοκληρωτικής εμπνεύσεως και νοοτροπίας μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών επεβλήθη για την προστασία της υγείας των ασθενών τους...
Οι υγειονομικοί έχουν όπως όλοι οι πολίτες το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα να αρνηθούν τον εμβολιασμό με τα συγκεκριμένα εμβόλια, τα οποία, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, είναι αδοκίμαστα σε βάθος χρόνου.
Για όποιον γνωρίζει, έστω και στοιχειωδώς, τα περί τα εμβόλια στοιχειώδη, το διάστημα των ολίγων μηνών που μεσολάβησαν από την έναρξη της διαδικασίας παρασκευής τους έως την κυκλοφορία και διάθεσή τους στο γενικό πληθυσμό αντίκειται στην πάγια και θεσμοθετημένη, σχετική επιστημονική διαδικασία.
Αυτό, προφανώς, έχουν υπ όψιν κάποιοι υγειονομικοί και δεν εμβολιάζονται.
Και το κράτος, εκεί που τους "χειροκροτούσε", για την αυταπάρνηση και αυτοθυσία τους στο πρώτο κύμα της πανδημίας, τώρα τους εξαναγκάζει εμμέσως να εμβολιασθούν για να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας...
Αυτά τα "ωραία" έχει η ζωή...