Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Δικαιώματα

Σε μια κανονική πολιτεία δεν θα υπήρχε πρακτικά ποτέ ανάγκη να απειλήσει αστυνομικός με το υπηρεσιακό του όπλο πολίτες για να υπερασπισθεί τη ζωή του ή τη σωματική του ακεραιότητα.
     Σε μια κανονική πολιτεία δεν θα υπήρχε ποτέ περίπτωση όπου πολίτες θα επιχειρούσαν ομαδικά να κακοποιήσουν αστυνομικό, και μάλιστα εκτός υπηρεσίας και χωρίς απολύτως κανένα λόγο.
     Από τη στιγμή που δεν ισχύει το ένα πώς έχουμε την απαίτηση να ισχύει το άλλο;
     Προφανώς κοντά στα πολλά ‘δικαιώματα’ που διεκδικούν όλοι οι ανεύθυνοι, που απολαμβάνουν την ανωνυμία της μάζας, τα ποικίλα ‘άσυλα’ και την πολιτική κάλυψη της αντιπολίτευσης, υπάρχει και το ‘δικαίωμα’ στη βιαιοπραγία. Πάντα μονόπλευρα βέβαια.
     Ποιος είπε ότι ζούμε σε κανονική πολιτεία;
     Ε ρε κορωνοϊός που μας χρειάζεται...


3 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Χρειάζεται ηχηρό πνευματικό σκαμπίλι, εδώ που φθάσαμε.Αυτό όμως Άλλος το αποφασίζει.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΡΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΑΣ ΤΩΝ {ΟΧΙ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟΧΕΙΩΝ)

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ευάγγελε, όσο κι αν μερικοί προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε Φαρ Ουέστ, δεν πρέπει να παρασυρθούμε στην αυτοδικία. Το κατάντημά μας είναι λυπηρό, αλλά όπως γράφει κι ο Απόστολος, Άλλος έχει το δικαίωμα και την εξουσία να μας χαστουκίσει για να ξυπνήσουμε. Ελπίζω μόνο να πάρουμε είδηση το αφυπνιστικό ράπισμα...