Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Πόντοι

Πήγε ο Τσίπρας στην πορεία του Πολυτεχνείου; Βάδισε μέχρι την Αμερικανική πρεσβεία ή αποχώρησε νωρίτερα δια της διπλωματικής οδού; Δεν πήγε ο Μητσοτάκης στην ίδια πορεία γιατί βρισκόταν στο Λονδίνο; Με γειά του και με χαρά του, και τον ένα και τον άλλο. Ποιος νοιάζεται στ’ αλήθεια για το τι έκανε χθες καθένας από τους ‘πρωτοκλασάτους’ πολιτικούς; Πιθανώτατα μόνο οι κομματικοί λακέδες και οι επικοινωνιολόγοι τους, που προσπαθούν να σημειώσουν φραστικούς ‘πόντους’ στον αέναο διπολικό αγώνα. Τους παραπέμπουμε στη φοράδα και το αλώνι χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, για να μην εκχυδαΐσουμε τη συζήτηση.
     Αφήνοντας λοιπόν τα ‘επετειακά’ της χθεσινής μέρας (που ευτυχώς, παρά τις δυσοίωνες εκτιμήσεις των δημοσιογράφων, εξελίχθηκαν χωρίς σοβαρά επεισόδια), ας χαρούμε τους νικητήριους πόντους του Στέφανου Τσιτσιπά που κατέκτησε παγκόσμιο τίτλο στο τέννις στα 21 του χρόνια, μετά από σκληρές προσπάθειες και νικώντας διάσημους και δύσκολους αντιπάλους, κι έδωσε αφορμή στους ξένους δημοσιογράφους (θα έλεγα τους υποχρέωσε) να γράψουν εγκώμια και επαίνους για τον Έλληνα πρωταθλητή και την πατρίδα του. Επιτέλους, ας μάθουμε ως χώρα να κοιτάζουμε μπροστά (και ψηλά). Οι ματιές προς τα πίσω να είναι μόνο για να αποφεύγουμε τις επαναλήψεις των πολλών λαθών μας, όχι για διαρκή και μίζερη γκρίνια και αντιπαράθεση.  
 

Και οι κορυφαίες στιγμές του αγώνα...

 

1 σχόλιο:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗΝ(25/11/73}. Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ(15/7/74).Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΕΙΧΕΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ(20/7/74).