Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Άωρες ηλικίες

Την επικαιρότητα σήμερα διεκδικούν δυο βρέφη. Το ένα ήρθε στον κόσμο προφανώς ‘ανεπιθύμητο’, και η νεαρή μητέρα (19 ετών) πάνω στην αμηχανία και την ταραχή της το εγκατέλειψε μέσα σ’ ένα καρότσι σούπερ μάρκετ σε είσοδο οικοδομής. Ευτυχώς τα κλάματά του τράβηξαν την προσοχή, βρέθηκε εγκαίρως και έτυχε της ανάλογης φροντίδας. Η αστυνομία βρήκε και συνέλαβε την μητέρα. Ελπίζουμε η αντιμετώπισή της να είναι όπως αρμόζει σε μητέρα, και όχι σε κάποιον εγκληματία του ποινικού δικαίου. Να της δώσει όχι μια τιμωρία, αλλά την ευκαιρία να αποδεχθεί και να μεγαλώσει το παιδί της με ανάλογη συμπαράσταση και καθοδήγηση. Υπάρχουν τόσοι φορείς που μπορούν να βοηθήσουν σ’ αυτό, αλλά η αστυνομία και η δικαιοσύνη δεν υπάγονται σ’ αυτούς.
     Η δεύτερη περίπτωση δυστυχώς είχε τραγικό τέλος. Μόλις δύο μηνών το κοριτσάκι, έπεσε θύμα του σκυλιού της οικογενείας που έσχισε τη σίτα της μπαλκονόπορτας και το κατασπάραξε (προφανώς από την πολλή αγάπη...). Δεν ξέρω τι θα πουν οι ζωόφιλοι, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει μωρό στο σπίτι, τι δουλειά έχει στον ίδιο χώρο το ροτβάιλερ, ένα από τα πιο επιθετικά σκυλιά που υπάρχουν στον κόσμο;  Γενικά, τι δουλειά έχει ένα τέτοιο ζώο σε διαμέρισμα; Εδώ η οικογένεια ήδη έχει υποστεί την απώλεια του παιδιού της, και μεγαλύτερη ποινή δεν μπορεί να της επιβάλει ο νόμος. Ωστόσο, μπορεί να απαγορεύσει την παρουσία συγκεκριμένων ζώων στα σπίτια, πριν φτάσουμε να θρηνήσουμε κάποιο επόμενο θύμα (δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο).
     Σημείωση: Έριξα μια ματιά σε ιστοσελίδα για σκυλιά, που χαρακτηρίζει το ροτβάιλερ απίστευτα φιλικό, ιδιαίτερα προς τα παιδιά, και παιχνιδιάρικο. Αυτό λένε οι άνθρωποι, αλλά το ξέρουν άραγε και τα σκυλιά;
    

2 σχόλια:

iEpikaira είπε...

Αγαπητέ κ. Παπαγίαννη

Ευχαριστούμε και πάλι για τα ωραία σας κείμενα. Σας αποστέλλουμε ένα τελευταίο άρθρο μας, σε ένα θέμα που μας απασχολεί εδώ και καιρό.

https://i-epikaira.blogspot.com/2019/09/blog-post48.html

Με εκτίμηση

Απόστολος-Γεώργιος Ι. Σοφός είπε...

Δυστυχώς τα σκυλιά ζηλεύουν όπως και οι άνθρωποι. Και το να τα αποκλείσεις στο μπαλκόνι δεν είναι και η καλύτερη ιδέα, γιατί εξαγριώνονται.
Κρίμα!