Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Επιεικώς...


Κάποτε ήταν στη δημοσιογραφική μόδα η έκφραση ‘ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής’, αλλά αποσύρθηκε, προφανώς διότι θεωρήθηκε υβριστική για το ποδόσφαιρο. Με τα χρόνια το κλίμα άλλαξε επί τα χείρω (το φαινόμενο του θερμοκηπίου φαίνεται ότι βλάπτει και την πολιτική υγεία…), η θερμοκρασία και οι τόνοι ανέβηκαν, κάθε συζήτηση, συνεδρίαση, αντιπαράθεση στη βουλή γίνεται σε όλο και υψηλότερο επίπεδο, εξαντλήθηκαν και οι βαθμοί των επιθέτων (μετά το υπερθετικό ‘οξύτατη’ θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν αγχέμαχα όπλα). Ήδη με την τρέχουσα μονομαχία των ‘αρχηγών’ περνούμε σε μια νέα φάση, που θα την χαρακτήριζα ‘Αμερικανοποίηση’. Ως γνωστόν, την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ χρησιμοποιείται κάθε είδους τέχνασμα και δεν υπάρχει περιοριστικό όριο ορθότητος ή ευπρέπειας (αυτά είναι για τον ‘ἐπικατάρατον ὄχλον τὸν μὴ γιγνώσκοντα τὸν νόμον’, όπως έλεγαν περιφρονητικά οι Φαρισαίοι της εποχής του Χριστού): η ‘λάσπη’ ανακατεύεται όσο πιο εντατικά γίνεται, αλιεύονται κάθε είδους σκουλήκια, παράσιτα, πταίσματα, πλημμελήματα και άλλα πιο σοβαρά αδικήματα και εκτοξεύονται ανηλεώς κατά του αντιπάλου, ντυμένα με το πλέον (α)κατάλληλο λεξιλόγιο. Στόχος είναι να υπερισχύσουμε στα σημεία, να γράψουμε τίτλους εφημερίδων και ιστοσελίδων, να στραβώσουμε την κοινή γνώμη με τα φραστικά πυροτεχνήματά μας, ελπίζοντας ότι η στραβωμάρα αυτή θα διαρκέσει μέχρι την κρίσιμη ώρα της κάλπης.
     Αν μέσα στον ορυμαγδό αυτό αγωνιάτε να βρείτε κάποια ουσιαστική αναφορά στα μεγάλα ανοιχτά θέματα της χώρας (Ελληνοτουρκικά, σκοπιανό, παιδεία, υγεία, ανάπτυξη, εργασία, ευρωπαϊκή πολιτική κτλ.), παρακαλώ περιμένετε στο ακουστικό σας. Ο επόμενος διαθέσιμος εκπρόσωπός μας θα σας εξυπηρετήσει σύντομα.     

1 σχόλιο:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ "ΕΘΝΑΡΧΕΣ" ΚΑΙ "ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ" ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.(COMMON SENSE)