Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Αεροπορικά

Κάθε τόσο οι ειδήσεις μας αλλάζουν διάθεση με απρόοπτο τρόπο, και προς κατευθύνσεις που δεν φανταζόμασταν. Αυτή τη φορά οι αλλαγές γίνονται... στον αέρα.
     Διαβάζω λοιπόν [ΕΔΩ] ότι ένα Σαουδικό αεροσκάφος που πήγαινε από τη Τζέντα στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας αναγκάσθηκε να γυρίσει πίσω όταν μια επιβάτις διαπίστωσε (!) ότι είχε ξεχάσει το μωρό της στην αίθουσα αναμονής. Κάτι τέτοιο δεν είχε ξανασυμβεί στα χρονικά, δούλεψαν οι τηλεπικοινωνίες, ευτυχώς υπήρξε ανάλογη κατανόηση από τη μεριά του προσωπικού, και ευτυχώς όλα έγιναν λίγο μετά την απογείωση και όχι μερικές ώρες μακριά, πάνω από τον Ινδικό ωκεανό (η διαδρομή είναι κάπου 7000 χιλιόμετρα). Η είδηση δεν μας λέει τίποτε για την ηλικία ή την ψυχολογική κατάσταση του μωρού, ή για το κόστος που είχε η επιστροφή στο αεροδρόμιο, ή για τις αντιδράσεις των υπολοίπων επιβατών στο συμβάν. Λεπτομέρειες.
     Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο ανάλαφρα στον αέρα. Προχθές συνετρίβη στην Αφρική ένα Αιθιοπικό αεροπλάνο με 157 επιβαίνοντες -- κανείς δεν επέζησε. Δυστυχώς η είδηση της συντριβής συμπεριλήφθηκε σε ένα τηλεοπτικό δελτίο του καναλιού ABC [ΕΔΩ] που μεταδίδεται, κατόπιν σύμβασης, σε όλες τις πτήσεις της εταιρείας Virgin Australia. Φαντάζεται κανείς το σοκ και την τρομάρα των επιβατών που άκουσαν εν πτήσει το νέο... Πάντως το κανάλι ζήτησε συγγνώμη: κάτι είναι κι αυτό.

1 σχόλιο:

Απόστολος-Γεώργιος Ι. Σοφός είπε...

Ισχύει πάντα η παροιμία μας: "Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει ποδάρια"!