Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ανομίας τέλος;

Η είδηση της ημέρας: πρώην υπουργός της ΝΔ και συγγενής του ιδρυτή της συνελήφθη να οδηγεί το αυτοκίνητό του με πλαστές πινακίδες και χωρίς ασφάλιση. Μόνο θετικά μπορεί να είναι τα σχόλια για ένα τέτοιο γεγονός, που στέλνει (ελπίζω...) ένα μήνυμα (ακούτε όλοι εσείς εκεί έξω;) για την οριστική και αμετάκλητη κατάργηση της ανοχής των παραβάσεων εκ μέρους υψηλών (αλλά και πιο... χαμηλών) προσώπων και της ατιμωρησίας τους, με το σύνηθες επιχείρημα-απειλή «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Χωρίς χαιρεκακία, χωρίς διάθεση εκδικητικότητας, μόνο και μόνο για την εμπέδωση του κοινού αισθήματος ότι ο νόμος είναι ίδιος για όλους, όποιο όνομα, ιδιότητα ή ‘χρώμα’ κι αν έχουν. Όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.
     Ελπίζω (και πάλι...) να μην πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, δίκην πυροτεχνήματος. Και θα το ελπίσω χωρίς παρενθέσεις, εισαγωγικά και αποσιωπητικά αν αυτή η ‘μηδενική ανοχή’ επεκταθεί και σε άλλα αδικήματα στον πολιτικό, ακαδημαϊκό και συνδικαλιστικό χώρο. Όπως λέγεται συνήθως, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τους εισαγγελείς και τα όργανα της τάξεως.   


Υστερόγραφο: Τόσο ζωηρό ενδιαφέρον έδειξαν οι αρχές για την φύλαξη του τέως υπουργού που στην περίοδο της προθεσμίας που πήρε για την απολογία του πέταξε σαν κύριος στη Μαλαισία. Στο εξής λοιπόν θα λέμε για κάποιον ότι ‘έγινε Λιάπης’, για να μην αδικούμε και τους λαγούς.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πληρες
για να είναι και πιο ελληνικό χρειάζεται νομίζω και το ΡΕ !!

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Εγώ πάντως θα ήθελα να τους δω και κάποιες φορές να πρωταγωνιστούν θετικά δίνοντας το καλό παράδειγμα και εμπνέοντας τους πολίτες με τη συμπεριφορά τους...

Άρης Γαβριηλίδης είπε...

Συμφωνώ με την προσθήκη του "ανώνυμου" και συμπληρώνω:
"Θα σε στείλω στο χωριό σου να βόσκεις γίδια".

Α. Παπαγιάννης είπε...

Γι' αυτό η ελληνική κτηνοτροφία καταστράφηκε... Όλοι οι "διαθέσιμοι" εκεί πηγαν.

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Θα έλεγα, ότι "γίδια" έχουμε αρκετά στη χώρα μας! Ανθρώπους χρειαζόμαστε!