Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Λισταρχείο

Η Δώρα Αντωνίου (Καθημερινή 26/7/2013) παραθέτει τα ερωτήματα ηλικιωμένου αναγνώστη: "Θα ήθελα, μέσω της εφημερίδος σας, να υποβάλετε, προς κάθε αρμόδιο, μία ερώτηση: ποιο είναι το κόστος που προέκυψε από τη λειτουργία της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση ευθυνών σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ; Πόσο στοίχισαν οι συνεδριάσεις, το ταξίδι μελών της επιτροπής, η αλληλογραφία με άλλες υπηρεσίες, τι επιβάρυνση προέκυψε από τα αιτήματα για εξειδικευμένες έρευνες και εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης; Θέλω να γνωρίζω, όχι μόνο εγώ, και άλλοι, πόσο μας κόστισε η διερεύνηση της υπόθεσης. Γιατί υποβάλλεται ο βαρέως φορολογούμενος ελληνικός λαός στη δαπάνη; Ποιος ο λόγος των παρατάσεων που πήρε η επιτροπή για τις εργασίες της και, εν τέλει, τι προέκυψε;"
     Προσυπογράφω ανεπιφύλακτα τα ερωτήματα αυτά. Σε καιρούς που κόβεται ακόμη και ο επιούσιος άρτος των μικροφουκαράδων είναι υπερβολική απαίτηση να αναλύεται το κόστος κάθε δημόσιας ενέργειας σε σχέση με το όφελος που προκύπτει; Μέχρι στιγμής όφελος από τη Λίστα Λαγκάρντ δεν είδαμε. Μάθαμε για τις εμμονές της κ. Κωνσταντοπούλου και τις αντοχές του κ. Μαρκογιαννάκη, πλουτίσαμε τη συλλογή μας με ατάκες που ξεπερνούν όσα μας χάρισαν ποτέ ο Γκιωνάκης, ο Αυλωνίτης, ο Παπαγιαννόπουλος (αν και φοβούμαι ότι προσβάλλω την μνήμη των τεθνεώτων με την αναφορά αυτή...), αλλά πέραν τούτου; Να θεωρήσουμε κατόρθωμα το ότι μετά από μήνες διαβουλεύσεων η επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει ENAN τέως υπουργό σε δίκη; Ας είναι. Μπορούμε όμως ως Έλληνες πολίτες να ζητήσουμε αναλυτικό λογαριασμό του κόστους; Ή θα τον συναντήσουμε κι αυτόν σε δόσεις στα επόμενα τιμολόγια της ΔΕΗ;

2 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Γιατρέ μου, πολύ σας ευχαριστώ για τα χρήσιμα σχόλια που κατά καιρούς αφήνετε στην "ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ". Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα. Δυστυχώς το σύστημα είναι αδίστακτο. Ιδιαίτερα μετά από την τεράστια επιτυχία που είχε η διάλεξη που διοργάνωσα με τον Νίκο Λυγερό, (Αναζήτηση "Ο Νίκος Λυγερός στην Καβάλα") με κυνηγούν "θεοί και δαίμονες". Κάποιους ενοχλώ φαίνεται πολύ και διοργανώθηκε μια απίστευτη συκοφαντία προς την υπηρεσία μου. Ακολούθησε μια στημένη και αόριστη ΕΔΕ και τώρα κινδυνεύω να περάσω πειθαρχικό με απρόβλεπτες συνέπειες. Αν πιστεύουν ότι με αυτά θα σταματήσω να μιλάω και να γράφω, γελαστήκανε. Ο Θεός είναι Μεγάλος! Ελπίζω να καταρεύσει η σκευωρία και να βρίσκομαι στη θέση μου τον Σεπτέμβριο.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ
sarandides.blogspot.com
e-mail: kandianos@gmail.com

Α. Παπαγιάννης είπε...

Μαζί με τις ευχές μου για δίκαιη έκβαση της όλης υπόθεσης, θα συστήσω στους φίλους αναγνώστες να ρίξουν μια ματιά στην ομιλία του Ν. Λυγερού [http://www.youtube.com/watch?v=4cPdfQuGNNc], αλλά και στο ιστολόγιό σας.
Καλή δύναμη, και ο Θεός μαζί σας!