Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Υπουργικά, αλλού

Παραθέτω εν συντμήσει την είδηση από την χθεσινή Guardian: 
     'Ο άγγλος πρώην υπουργός ενέργειας Chris Huhne αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης και υψηλά δικαστικά έξοδα αφού ομολόγησε ότι επί 10 χρόνια έλεγε ψέματα για να αποφύγει μια ποινή για υπέρβαση ορίου ταχύτητος. Συγκεκριμένα, το 2003 είχε πιαστεί να οδηγεί με 69 μίλια σε περιοχή με όριο ταχύτητος 50 μίλια. Επειδή είχε ήδη τρεις προηγούμενες κλήσεις για ανάλογα παραπτώματα και συνεπώς θα έχανε το δίπλωμά του, έπεισε την τότε σύζυγό του να ομολογήσει ότι εκείνη οδηγούσε το αυτοκίνητο. Όλα αυτά τα χρόνια επέμενε να ισχυρίζεται ότι έτσι έγιναν τα πράγματα, τελικά όμως αναγκάσθηκε να ομολογήσει την αλήθεια. Η ποινή για ‘διαστρέβλωση της πορείας της δικαιοσύνης’ θεωρητικά μπορεί να φθάσει μέχρι και την ισόβια κάθειρξη.' 
      Η σύγκριση με πρόσφατα εγχώρια γεγονότα συγκάλυψης και παραποίησης στοιχείων και παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης και με μεγαλόστομες δηλώσεις στα ΜΜΕ από ανάλογα πρόσωπα αφήνεται στην φαντασία του αναγνώστη. Όσο για την παραγραφή, περί τίνος πρόκειται; Είναι τρελοί αυτοί οι Άγγλοι!

5 σχόλια:

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Αυτοί είναι "κουτόφραγκοι" κι εμείς "εξυπνάκηδες". Κανένας δε σκέφτεται πως 1000 χρόνια η Ρώμη και 1000 το Βυζάντιο υπήρξαν γιατί σε γενικές γραμμές τηρούσαν τους νόμους τους. Έπαψαν να υπάρχουν όταν αδιαφόρησαν για την τήρηση των νόμων...

Μηθυμναίος είπε...

Καλησπέρα σας κύριε Παπαγιάννη! Επιτέλους αξιώθηκα κι εγώ να επισκεφτώ το ιστολόγιό σας.
Διαβάζω την είδηση και διαπιστώνω ότι το "φιλότιμο", χάθηκε από τους Έλληνες και το οικειοποιήθηκαν οι Εγγλέζοι...
Κι ας λέμε ότι είναι λέξη άκρως ελληνική. Δυστυχώς οι δικοί μας το ξέχασαν

Να είστε καλά!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Καλώς ήλθατε λοιπόν! Ποτέ δεν είναι αργά για ανταλλαγή εντυπώσεων και απόψεων. Πάντα ευπρόσδεκτος!

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα είναι να μην θαυμάζουμε και τόσο τους Εγγλέζους για την δήθεν αμερόληπτη απόδοση δικαιοσύνης και την ισονομία τους . Ο γιακάς τους μπορεί ενδεχομένως να είναι ατσαλάκωτος ,αλλά το υπόλοιπο πουκάμισο βρωμάει χειρότερα από το δικό μας .
Ας θυμηθούμε για λίγο τον ρόλο που έπαιξαν στην πατρίδα μας κατά την περίοδο 1946-49 , την συμμετοχή τους στους ... φιλάνθρωπους βομβαρδισμούς εναντίον της Σερβίας , τα σημερινά τους απάνθρωπα κέρδη μέσω της δικής μας στανικής χασούρας , την ...φιλεύσπλαχνη αποικιοκρατία τους κ.α. παρόμοια .
Αυτό που ονομάζουνε πολιτισμό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μονάχα μια πολύ λεπτή ξώπετση γυαλάδα. Από κάτω κυριαρχεί η γνωστή βαρβαρότητα ... Σε αντίθεση με τον ξευτελισμένο ,όπως λένε , Έλληνα που έτσι και αποσύρεις την επιδερμική του δυτική επιρροή και συμμόρφωση (...) θα βρεθείς σε χρυσορυχείο ...!
Φτάνει πια τόση υποτέλεια ! Γιατί κλείνουμε τα μάτια μπροστά στα δικά μας σημερινά κατορθώματα ; -Του λαού μας εννοώ και όχι των ηγεσιών μας- .
Ή μήπως δεν τα έχουνε χαμένα όλοι οι ψευτοεταίροι μας με την υπομονή ,το φιλότιμο, την αλληλεγγύη , το χιούμορ , την αντοχή , την καρτερικότητα και την πίστη του ηρωϊκού μας λαού ;

Φ.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Φώτη, δεν θα διαφωνήσω με τα περισσότερα που γράφεις, ούτε ισχυρίζομαι ότι όλα τα κάνουν σωστά οι Άγγλοι. Εδώ όμως το θέμα είναι κατά πόσον η κάθε μορφής εξουσία έχει το προνόμιο της ασυλίας απέναντι στη δικαιοσύνη (όπως γίνεται ενθάδε, από το πολύ φιλότιμο προφανώς). Και επιτέλους, ως λαός ας κοιτάξουμε λίγο τα χάλια μας και ας πάψουμε να κρεμόμαστε από την "περιουσιότητα" που θεωρούμε δεδομένη, διότι ο Θεός "δύναται και εκ των λίθων εγείραι τέκνα τω Αβραάμ".