Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Λεφτά υπάρχουν;

Διαβάζω στο χθεσινό ΒΗΜΑ την παρουσίαση της πέμπτης ταινίας από τη σειρά «Χ-Μen», με τους [αντιγράφω] ‘συμπλεγματικούς, παραμορφωμένους και με υπερφυσικές ικανότητες ήρωες που είναι βασισμένοι στα κόμικς της εταιρείας Μarvel Comics’, που θα προβάλλεται σε περισσότερες από 60 αίθουσες στην Ελλάδα από την προσεχή εβδομάδα. Λοιπόν, όταν ως χώρα χρωστάς τα ΧΧΧ δισεκατομμύρια, όταν διαμαρτύρεσαι για τις δραματικές περικοπές που σου κάνουν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, όταν μετράς αν σου φτάνουν τα ψιλά για τον επόμενο μήνα, ειλικρινά, αυτό που προέχει είναι να αγοράσεις την επόμενη γενιά των ‘μεταλλαγμένων’; Έλεος! Τα χρήματα που δίνουμε για τις ξένες ταινίες (από τις πιο βλακώδεις μέχρι και τις πιο άθλιες και ψυχοφθόρες) φεύγουν όλα εκτός Ελλάδος. Κι ύστερα κυνηγάμε αυτούς που φυγαδεύουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Το σκεφτήκαμε ποτέ; Υπολογίσαμε τί συνάλλαγμα εξάγουμε κάθε τόσο για να ‘σπάζουν ταμεία’ οι ταινίες και να ανεβαίνει δυσθεώρητα το ‘κασέ’ των παραγωγών, ηθοποιών, σκηνοθετών και εταιριών διανομής; Διαβάστε ενδεικτικά στη Wikipedia τι εισπράξεις έκανε κάθε γνωστή ταινία που είναι καταχωρημένη, και αναλογισθείτε πόσο συνεισφέρατε έκαστος στον ξένο πλούτο. Εις βάρος του συλλογικού δημόσιου χρέους.

2 σχόλια:

GALINOS είπε...

Μήπως θα πρέπει να εξετάσουμε πιό προσεκτικά το φαινόμενο αυτό;Γιατί τόση αγάπη για ήρωες, και μάλιστα...μεταλλαγμένους;Μήπως το σύστημα προετοιμάζει τη νέα γεννιά για ..κάποιον σωτήρα..μεταλλαγμένο;Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει για το χρήμα που φεύγει, αλλά για την προσοχή και την καρδιά των νέων μας που προσκολλάται σε εικονικά πράγματα..

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ο βομβαρδισμός μας με κάθε είδους "εικονικές αλήθειες" είναι μέρος της εισαγόμενης πλύσης εγκεφάλου που υφιστάμεθα τακτικά, ανεξάρτητα από άλλες κρίσεις. Ειδικά στην περίοδο που διανύουμε έκανα τη σκέψη ότι το όλο θέμα έχει και την οικονομική του διάσταση: πληρώνουμε για την προπαγάνδα που μας σερβίρουν.