Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

‘Ουδέν κρυπτόν...’


Παγκόσμιος σάλος από τη δημοσίευση χιλιάδων ‘απορρήτων’ εγγράφων στην ιστοσελίδα Wikileaks. Τρομώδες παραλήρημα σε διπλωματικές και μυστικές υπηρεσίες που βλέπουν τα διαβαθμισμένα κείμενά τους να γίνονται ανάγνωσμα του καθενός. Και που δεν είχαν ποτέ διανοηθεί ότι ‘ουκ έστι κρυπτόν ό ου φανερόν γενήσεται, ουδέ απόκρυφον ό ου γνωσθήσεται και εις φανερόν έλθη’, όπως λέγει ο Χριστός στο Ευαγγέλιο (Λουκ. 8:17). Ίσως είναι ευκαιρία να ξανασκεφθούν όλοι αυτοί οι σπουδαίοι τί γράφουν για τους άλλους, αλλά και να μάθουν όλοι οι άλλοι μέχρι πού φτάνει η ‘φιλία’ ή η ‘συμμαχία’ τους. Το αποτέλεσμα ίσως να είναι περισσότερη ειλικρίνεια, ή γενικευμένη καχυποψία.

4 σχόλια:

Λήμνος είπε...

Σιγά να μη γίνουν πιο ειλικρινείς οι διπλωμάτες και οι κυβερνούντες την υφήλιο. Κι ούτε θα ιδρώσει κανένα αυτί. Απλώς θα βρουν πολλή τροφή τα "Μέσα".

Α. Παπαγιάννης είπε...

Μάλλον "κυβερνώντες" ήθελες να πεις... Επί της ουσίας, συμφωνώ.

Ανώνυμος είπε...

Καμιά ή πολλές φορές στο υποτιθέμενο κρυμμένο που αποκαλύπτεται υπάρχει δόλος και δεν είναι παρά μια επιτηδευμένη ανακάλυψη!!Με συγκεκριμένους σκοπούς και στόχους κάθε φορά.Εκτιμώ.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Οπωσδήποτε παίζει κι αυτό το ενδεχόμενο. Κι ας διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι "ενδιαφερόμενοι". Οι δήθεν διαρροές κάποιους βολεύουν, και άλλους τους ξεβολεύουν.