Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα αγροτικά προϊόντα


Συνωστισμός έχει δημιουργηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες από αγρότες που υποβάλλουν αιτήσεις για να εγκαταστήσουν στα χωράφια τους φωτοβολταϊκά συστήματα. Φαίνεται ότι το ‘ρεύμα’ είναι το φρούτο, η σοδειά, η καλλιέργεια του μέλλοντος. Δεν κινδυνεύει από ζιζάνια, ακρίδες, πλημμύρες και άλλες θεομηνίες, δεν θέλει ποτίσματα, ραντίσματα, οργώματα, τρύγους κι αλώνια, δεν το τρώνε οι κατσίκες και δεν το βόσκουν οι αγελάδες. Με τέτοια προσφορά αναμένεται ότι προσεχώς θα αγοράζουμε ηλεκτρική ενέργεια με πιστοποιημένη ονομασία προέλευσης: πάρτε ρεύμα Υμηττού (όπως το μέλι), με άρωμα θυμάρι. Μπορεί κάποτε να συσκευάζεται: προτιμάτε τις μπαταρίες Νευροκοπίου (όπως και τις πατάτες), ή τους επαναφορτιζόμενους συσσωρευτές με ιόντα ελάτης (αντί για το λίθιο). Το μέλλον είναι λαμπρό για την ενέργεια. Δεν απομένει παρά να αρχίσουμε και να ‘τρεφόμαστε’ μ’ αυτήν, βάζοντας τα δάχτυλά μας σε ειδικές πρίζες. Σαν τον Ήτα-Βήτα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η πολιτεία δεν μερίμνησε και ενώ χιλιάδες αγρότες είχαν κάνει αιτήσεις για φωτοβολταικα, πολλοί λίγες εγκρίθηκαν

Α. Παπαγιάννης είπε...

Δεν απομένει παρά να δούμε αν οι δαπανηρές επενδύσεις θα αποδώσουν όσα πολυδιαφήμισαν και υποσχέθηκαν οι διάφοροι υπεύθυνοι. Όπως και σε άλλα πράγματα, το μικρό καλάθι είναι το καλύτερο.