Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Το παράπονο ενός κατασκόπου

Αντιγράφω το κύριο άρθρο της σημερινής Καθημερινής (Το παράπονο, 12/8/2009), χωρίς σχόλια. Ολόκληρη η ιστορία, όπως την αφηγείται ο ήρωάς της στον Σταύρο Τζίμα, βρίσκεται εδώ.

"Είκοσι οκτώ χρόνια στις φυλακές του Ενβέρ Χότζα είναι μια ολόκληρη ζωή. Τα πέρασε ένας Βορειοηπειρώτης καταδικασμένος για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδος. Κατάφερε να βγει ζωντανός από τα κολαστήρια του αλβανικού καθεστώτος και αντί να τιμηθεί, αντιμετωπίζει αδιαφορία. Το ελληνικό κράτος αρνείται να αναγνωρίσει ότι είναι Έλληνας.
Είναι 83 χρόνων, ξεχασμένος σε ένα γηροκομείο. Εξιστορεί ότι έγινε κατάσκοπος για να υπηρετήσει την Ελλάδα. Τον πνίγει το παράπονο: «Πριν κλείσω τα μάτια μου, ας μου δώσουν ένα χαρτί που να λέει αυτό που αισθάνομαι και είμαι, Έλληνας δηλαδή». "

Θα τον ακούσει κανείς;

3 σχόλια:

Λήμνος είπε...

Μακάρι να μην πεθάνει μ' αυτόν τον καημό ο άνθρωπος! Αλήθεια όμως ποιος εκπρόσωπος της απρόσωπης και επιλήσμονος ελληνικής πολιτείας θα τον ακούσει; Είμαι πολύ περίεργη νσ μάθω τη συνέχεια.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Αστειεύεσαι; Οι διάφοροι εκπρόσωποι βρίσκονται σε πλήρη απασχόληση με τις δηλώσεις και αντιδηλώσεις, ιδίως στην εποχή της SIEMENS. Με πρώην κατασκόπους θα ασχολούμαστε τώρα;

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Μια ζωή φοβόμαστε μήπως "ενοχλήσουμε" αφεντικά...
Κανείς δεν λαμβάνει υπόψη του πως τ' "αφεντικά" αντιδρούν ανάλογα με τις δικές μας αντιδράσεις...