Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Όπως εδώ

Μπορεί για την Εθνική Ελλάδος η πορεία προς το Παγκόσμιο Κύπελλο να σταμάτησε προχθές, ωστόσο το γενικό ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στη Βραζιλία και σε ό,τι σχετίζεται έστω και περιθωριακά με το Μουντιάλ. Ένα από τα γεγονότα που δεν άκουσα να σχολιάζεται ήταν αυτό που μου έστειλαν ηλεκτρονικά τις προάλλες σχετικά με τη συμπεριφορά των Ιαπώνων θεατών. Η Ιαπωνία, αν και προηγήθηκε στον πρώτο της αγώνα για τη διοργάνωση με την Ακτή Ελεφαντοστού, στο τέλος δεν πήρε τίποτα, αφού ηττήθηκε με 2-1. Παρά την ήττα και την απογοήτευση, αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης αρκετοί Ιάπωνες παρέμειναν στις εξέδρες, όχι για να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή ή να γκρινιάξουν στους παίκτες της ομάδας τους που προσπάθησαν για τη νίκη, αλλά για να μαζέψουν τα σκουπίδια που οι ίδιοι άφησαν. Οι υπεύθυνοι του γηπέδου έμειναν με το στόμα ανοιχτό μιας και δεν περίμεναν κάτι τέτοιο, ενώ η υποδειγματική ενέργεια των Ιαπώνων σχολιάστηκε θετικά από τον διεθνή Τύπο. Οι σχετικές φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν σε όλες τις βραζιλιάνικες αθλητικές ιστοσελίδες, οι οποίες με την σειρά τους εκθείαζαν τον πολιτισμό και την συμπεριφορά των Ιαπώνων. 



Σημείωση: Η είδηση και οι εικόνες είναι παρμένα από ΕΔΩ. Μη κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τα σχόλια, διότι θα χάσετε την όποια ιδέα ίσως να είχατε για τους Έλληνες αναγνώστες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαβάζω σχόλια Ελλήνων αναγνωστών. Είναι απελπισία, όπως κάποιες παραλίες, τόποι πικνικ, για να μην αναφερθώ στους χώρους πέριξ των γηπέδων, αφού μέσα μόνο φαντάζομαι ή έχω εμπειρία της εικόνας μετά το τέλος μιας συναυλίας. Οι Ιάπωνες διδάσκουν με όλα τους, ακόμα και με το χαρακίρι τους. Φυλίτσα