Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Ασπόνδυλη υποκρισία

Όσοι πιστεύαμε ακόμη στην αντικειμενικότητα του BBC έχουμε μια «λαμπρή» ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τη γνώμη μας. Τις τελευταίες μέρες λοιπόν το περιώνυμο ραδιοτηλεοπτικό ίδρυμα της Βρετανίας αρνείται να μεταδώσει έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, με το αιτιολογικό ότι θέλει «να αποφύγει τον κίνδυνο μείωσης της εμπιστοσύνης του κοινού για την αμεροληψία του στην κάλυψη μιας είδησης» (!), όπως είπε η σχετική ανακοίνωση. Κλασικό υπόδειγμα πολιτικής ορθότητας και βρετανικής υποκρισίας. Ήδη πολλοί άγγλοι δήλωσαν μέσω των ιστοσελίδων των εφημερίδων (π.χ. Guardian, Times) και του ίδιου του BBC ότι ακυρώνουν τη συνδρομή τους στο BBC για να στείλουν τα χρήματα σε οργανώσεις αρωγής για την Παλαιστίνη. Τα πραγματικά καυστικά σχόλιά τους αξίζει να διαβαστούν, για να δει κανείς πώς λειτουργεί η δημοκρατία σε άλλο επίπεδο, με πολιτισμένη αλλά σταθερή έκφραση της γνώμης ενός κοινού που νοιάζεται για τα κοινά. Και όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας.

1 σχόλιο:

Anastasios είπε...

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που γευόμαστε την υποκρισία του BBC. Υπενθυμίζω την αποχή του από διοχέτευση ειδήσεων την εποχή του βομβαρδισμού της ομόδοξης Σερβίας. Αλλά και σε άλλες εποχές.

Ας μην ξεχνούμε ότι αυτός ο Οργανισμός υπάρχει για να εξυπηρετεί τα Βρετανικά συμφέροντα όπου γης. ΔΕΝ ενδιαφέρεται για τίποτα και για κανέναν άλλον.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυστηρό έλεγχο στη διοχέτευση ειδήσεων επιβάλλει το BBC και στο εσωτερικό της Βρετανίας.