Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Όμφακες


Για να είμαστε κατά το δυνατόν αντικειμενικοί, πρέπει να βλέπουμε και την επίσημη εκδοχή για τα γεγονότα. Ιδού λοιπόν πώς σχολίασε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού τη σημερινή εκδήλωση στο Σύνταγμα:
     «Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα... Ο ‘σεισμός’ και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές... παρέμειναν ευσεβείς πόθοι... Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία».
     Καταλάβατε; Δεν επρόκειτο για ένα άνευ προηγουμένου πανελλαδικό συλλαλητήριο, ένας απλός... συνωστισμός
αρκετών χιλιάδων πολιτών ήταν. Δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο. Ας σκεφθούμε όμως ότι αν οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα κατάφερνε ποτέ να κάνει τέτοιου είδους προεκλογική συγκέντρωση (την εικόνα την είδαμε, οι αριθμητικές εκτιμήσεις περιττεύουν), θα έσπευδε να προεξοφλήσει την σαρωτική του νίκη. Οι ‘αγουρίδες’ που έβλεπε η αλεπού του Αισώπου βρίσκουν την καλύτερη έκφρασή τους στη δημόσια ζωή: αφού δεν ήταν δικό μας, δεν θα ήταν τίποτε σπουδαίο. 
     Ας διατυπώσω και μια απορία. Με βάση το παραπάνω σχόλιο, από τους ομιλητές ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ο φανατικός και ο Γιώργος Κασιμάτης ο μισαλλόδοξος, ή αντίστροφα;

4 σχόλια:

Ντένης Κοντρίνης είπε...

Ντροπή τους. Ντροπή στον ΣΥΡΙΖΑ, ντροπή στην κυβέρνηση, ντροπή σε όλους που δεν μπορούν να δουν τη δύναμη του λαού της Ελλάδας.

Απόστολο είπε...

Ας μη μιλήσω διότι λόγω χαρακτήρος σε παρόμοιες περιπτώσεις εκφράζομαι πολύ σκληρά. Θα τα πω από μέσα μου.

Απόστολος-Γεώργιος Ι. Σοφός είπε...

Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλουμε να υπάρχει κράτος "Μακεδονία" δίπλα μας. Το τι θα πετύχουμε τελικά δεν το ξέρω. Εκείνο που εμένα ενοχλεί είναι πως 4-5 κόμματα σκυλο-γατο-καβγαδίζουν και δεν μπορούν να συνεννοηθούν, τουλάχιστον ώστε να μη δίνουμε ... αισχρή εντύπωση. Τι να πει κανείς άλλο; Με αλληλοκατηγορίες και φαγωμάρα οι εχθροί μας κερδίζουν. Οι "βόρειοι" διαπραγματεύονται τα κλεμένα. Εμείς θα έπρεπε να είχαμε θέσεις ξεκάθαρες, αλλά...

Ανώνυμος είπε...

Τούς πείραξε πού κατεβήκαν ενωμένοι οι έλληνες έ;