Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Λόμπι

Αν το ιστολόγιο είχε σημαία, αυτή θα κυμάτιζε μεσίστια σε ένδειξη πένθους για τους 17 μαθητές και δασκάλους στο σχολείο της Φλόριντα που έπεσαν θύματα της μανίας ενός νεαρού που κράδαινε ένα -- κατά πάντα νόμιμο -- πολεμικό όπλο AR-15 και πυροβολούσε όποιον έβλεπε μπροστά του. Όχι βέβαια για πρώτη φορά: δυστυχώς ο κατάλογος παρομοίων εκτελέσεων όλο και μακραίνει. Η συζήτηση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ γίνεται και ξαναγίνεται, με τα ίδια πάντοτε αποτελέσματα (το απόλυτο μηδέν), μια και υπάρχει το πανίσχυρο λόμπι της NRA που ‘φοδράρει’ με πολλά εκατομμύρια δολάρια τις τσέπες υποψηφίων προέδρων και γερουσιαστών ώστε να εκλέγονται (ή να μην εκλέγονται) πρόσωπα που θα προωθούν (ή που αντιστρατεύονται, αντίστοιχα) την ελεύθερη κατοχή και διακίνηση κάθε είδους όπλων. Δημοκρατία έχουν άλλωστε εκεί. Τη μεγαλύτερη στον κόσμο, με πλήρη ελευθερία να σκοτώνουν όποιον θέλουν.
     Κι ο Πρόεδρος; Δήλωσε ότι τα κρούσματα ψυχικών διαταραχών πρέπει να δηλώνονται στις αρχές. Απόλυτα εύστοχος και εντός θέματος, και για τα όπλα ούτε κουβέντα. Πιστός και ευπειθής στις υποσχέσεις που έδωσε στους χρηματοδότες του. Βλέπετε, το ‘λάδωμα’ π.χ. από φαρμακευτικές εταιρείες είναι παράνομο, αλλά η χρηματοδότηση από τα διάφορα ‘λόμπι’ είναι απόλυτα θεμιτή. Με τα σχετικά ανταλλάγματα, βεβαίως.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κτισαμε ένα κόσμο τελείως παρανοικό.Ο Τράμπ αποφεύγει το ουσιώδες πού ειναι η ελεύθερη κατοχή όπλων και ο μέσος πολίτης αποφεύγει οτιδήποτε δεν τον διασκεδάζει.
Κτιζουμε μια τρελλή πραγματικότητα και στην συνέχεια την υπερασπιζώμαστε.

Απόστολο είπε...

Και αυτή η "Παιδεία" εξ Αμερικής, πάντοτε με διαφορά φάσεως εισάγεται και στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

και διηγώντας τα να κλαις!!!