Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Πειρατεία

Ό,τι σχόλιο κι αν γράψει κανείς για θέμα στο οποίο εμπλέκεται το Ισραήλ, μοιραία θα χαρακτηρισθεί με όρους πόλωσης. Αν γράψει ‘υπέρ’, θα θεωρηθεί Σιωνιστής, αν εκφρασθεί ‘κατά’, θα είναι αντισημίτης. Κι αυτό, διότι το σχόλιο πάντοτε θεωρείται μέσα από το πρίσμα μιας μακράς ιστορίας με θρησκευτικές, ιδεολογικές, γεωπολιτικές και οικονομικές ρίζες. Επιχειρώντας να αποφύγουμε ένα τέτοιο ‘μπλέξιμο’, ας δούμε το σημερινό συμβάν, αυτό καθ’ εαυτό. Μια έφοδος ενόπλων (ανεξαρτήτως εθνικότητος) σε πλοίο (ανεξαρτήτως προέλευσης) σε διεθνή ύδατα (οπουδήποτε της γης), και μάλιστα με αιματηρά αποτελέσματα, είναι πράξη πειρατείας, τελεία. Από τη στιγμή που διαπράχθηκε το αδίκημα, τα όποια επιχειρήματα, δικαιολογίες ή ελαφρυντικά έχουν θέση μόνο στο δικαστήριο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Αντώνη μου , λες πως το συμβάν είναι καθαρή πειρατεία . Εάν όμως σ’ ενδιαφέρει , δες και πώς το χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής :
«Η προσέγγιση που κάνουμε είναι συστηματική, προσεγμένη και πολύ αποτελεσματική. Αυτό που έπρεπε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση και που το πράττει και τώρα, είναι το ενδεδειγμένο. Είναι γνωστές οι κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος».
Τι είπες ; Δεν κατάλαβες τίποτε ; Έλα κλαημένε , τέτοια … αποτελεσματική και … συστηματική δήλωση γιατί την υποτιμάς ; Τα πράγματα τα λέει ξεκάθαρα ο άνθρωπος : Είμαστε κότες !

ΦΩΤΗΣ