Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Μπεσαλήδες

Μαθαίνουμε ότι τελικά ο αναπληρωτής ΥπΕξ θα πάει αύριο στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου, έχοντας αναβάλει την επίσκεψη για ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, λόγω των επανειλημμένων αεροναυτικών τουρκικών προκλήσεων, ενώ προετοιμάζεται και η ανάλογη επίσκεψη του γείτονα πρωθυπουργού στην Αθήνα. Αυτό στη σύγχρονη γλώσσα λέγεται Υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική: όχι την εβδομάδα που θέλετε εσείς, αλλά εκείνη που θέλουμε εμείς. Τι νομίζετε; Ότι μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε; Εμείς πάντως δεν κάνουμε ό,τι θέλουμε (μόνο ό,τι μας υπαγορεύουν).

Αφήνοντας κατά μέρος τέτοια ‘αστεία’ (που δυστυχώς φέρνουν μια πολύ αηδιαστική γεύση στο στόμα), η μόνη λογική στάση απέναντι σε τέτοιους καλούς γείτονες θα ήταν να κόψουμε τελείως την ανταλλαγή επισήμων επισκέψεων επ’ αόριστον. Μόνο αυστηρά υπηρεσιακές σχέσεις, εξ αποστάσεως, χωρίς τσιφτετέλια, κουμπαριές, αμοιβαίους χαριεντισμούς και τζάμπα 'στηρίξεις'. Αν οι γείτονες δεν καταλαβαίνουν τη λέξη ‘μπέσα’, γιατί εμείς να την κάνουμε σημαία;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου Αντώνη ,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ .
Δυστυχώς όμως οι ηγεσίες μας συνεχίζουν ακόμα να ζουν στη σκιά του θανάτου και ως εκ τούτου την μοναδική πολιτική που ξέρουν να εφαρμόζουν με επιτυχία είναι η πολιτική της υποταγής στα κελεύσματα της πολιτείας του θανάτου !
Γι’ αυτό και σε κάθε τους επίσκεψη στην πρωτεύουσα των καλών μας γειτόνων ξεκινούν με στεφάνωμα του Κεμάλ, του αρχισφαγέα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας !
Δεν υπήρξε μέχρι σήμερα , απ’ ότι ξέρω , ούτε ένας Έλληνας πολιτικός που να αρνήθηκε να το κάνει ! Αντιθέτως , ο μεγάλος κατά τα άλλα Ελ. Βενιζέλος , είχε προτείνει τον Κεμάλ, τον μακελλάρη του Ελληνισμού του Πόντου και της Ιωνίας , για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης ! Τύφλα νάχουν οι κουμπαριές και οι καρσιλαμάδες !

ΦΩΤΗΣ