Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Χωρίς περιστροφές

Μέχρι χθες ήταν ανοικτό σε δημόσια διαβούλευση το προωθούμενο νομοσχέδιο για τον ‘γάμο’ των ομοφυλοφίλων. Δεν νομίζω βέβαια ότι νοιάζεται κανείς από τους αρμοδίους για τη γνώμη των πολιτών, ωστόσο η ανάγνωση των σχολίων έχει ενδιαφέρον. Την προσοχή μου τράβηξε η παρακάτω ανάρτηση που την υπογράφει κάποιος  Άμπης Κοέν (προφανώς εβραϊκής καταγωγής) και τα λέει όλα με λίγα λόγια και σταράτα: μπράβο του!

 

 «Είτε σας αρέσει είτε όχι η ομοφυλοφιλία είναι διαστροφή, ό,τι και να λέει η σύγχρονη προπαγάνδα. Διότι έρχεται σε αντίθεση με το νόημα των ανθρώπινων σχέσεων που σχετίζονται με την αναπαραγωγή και κατ’ επέκταση με τον ιερό θεσμό της οικογένειας.

     Επικαλείστε μια ανεκτική κοινωνία ισότητας αλλά ανεκτική κοινωνία δεν σημαίνει διάλυση των πάντων. Αυτό δεν είναι ανοχή, είναι λήθη και αποξένωση απ’ την έννοια του σωστού και του λάθους όπως αναγνωριζόταν για αιώνες.

     Δε διαλέγετε το σωστό δρόμο. Διαλέγετε τον εύκολο δρόμο που «πουλάει» περισσότερο σε μια εθνική και παγκόσμια κοινωνία που έχει χάσει τον εαυτό της.

     Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει μια συνεχή καταβαράθρωση των ηθικών αξιών που σχετίζονται με την οικογένεια, από την αποδοχή των προγαμιαίων σχέσεων ως την αποδοχή κάθε είδους παρα «σχέσης» ως φυσιολογική. Εσείς ολοκληρώνετε αυτόν τον κατήφορο. Και μάλιστα μέσω μιας παράταξης που θεωρούνταν προστάτης των καλώς εννοούμενων «συντηρητικών» αξιών προδίδοντας τον εαυτό της και τους οπαδούς της.

     Και το χειρότερο, εκθέτετε τα αθώα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών να μεγαλώσουν σε ένα τοξικό, ακατάλληλο και τουλάχιστον «μπερδεμένο» και θολό περιβάλλον.

     Η κοινωνία μαθαίνει απ’ την ηγεσία της και το δικό σας μήνυμα προς αυτή είναι η διάλυση της ηθικής και της έννοιας της οικογένειας στο όνομα της ελευθεριότητας και όχι της ισότητας και της ανοχής.

     Συγχαρητήρια στην εκκλησία (παρόλο που δεν είμαι χριστιανός) και σε όσους άλλους (και στους βουλευτές σας) που αντιστέκονται. Αυτό το νομοσχέδιο, όσο σκληρό και αν ακούγεται, είναι τελείως λάθος και διαφωνώ κάθετα μαζί του».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: