Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

"Παράδοξα σήμερον..."

Άκουσα στο ραδιόφωνο ένα μέρος της ομιλίας του πρωθυπουργού για το επίμαχο νομοσχέδιο, διάβασα την υπόλοιπη στο διαδίκτυο. Και θυμήθηκα τον στίχο από το άσμα της Χαρούλας Αλεξίου για «το λάγνο ψέμα του που τά ’κανε όλα ωραία». Τόσες απανωτές και ανερυθρίαστες εκπτώσεις στην αλήθεια από επίσημα χείλη δεν περίμενα να ακούσω ποτέ. Εκτός άλλων είπε ότι βλέπει τους διακριτούς ρόλους πολιτείας και Εκκλησίας, αλλά προφανώς επιλεκτικά δεν βλέπει τους διακριτούς ρόλους πατέρα και μητέρας. Στην άλλη πλευρά, ο καινοφανής αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απειλεί με συνέπειες όσους βουλευτές του κόμματός του δεν στηρίξουν το νομοσχέδιο (δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό, αλλά πώς ανέχονται οι βουλευτές να υπαγορεύει τη συμπεριφορά τους κάποιος εξωκοινοβουλευτικός; Μάλλον θα μείνω με την απορία). Η αγόρευση του εκπροσώπου του ΚΚΕ χθες με εντυπωσίασε θετικά: πέρα από τις ταξικές αναφορές του, υπερασπίστηκε τον θεσμό της οικογένειας με τον καλύτερο τρόπο, ενώ το ίδιο έκαναν ευθαρσώς και χωρίς περιστροφές από τους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Άννα Καραμανλή (μπράβο τους!). Από την άλλη, η αδελφή του νυν πρωθυπουργού έσπευσε να επευφημήσει για την ομοφωνία των κομμάτων για το νομοσχέδιο, ενώ η Καθημερινή θριαμβολογεί μαζί με τον ξένο Τύπο που τονίζει ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που ψηφίζει τέτοιο νόμο: να χαιρόμαστε και να καμαρώνουμε για την πρωτιά μας, αφού δεν προβληματιζόμαστε για το νόημα του τονισμού αυτού.

     Στο Ευαγγέλιο διαβάζουμε τα παρακάτω λόγια του Κυρίου: «οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι· κατὰ τὰ αὐτὰ γὰρ ἐποίουν τοῖς ψευδοπροφήταις οἱ πατέρες αὐτῶν» [Λουκ. 6:26]. Κοντά στα πολλά «οὐαὶ» που θα μπορούσαμε να απευθύνουμε στους εμπνευστές και τους θιασώτες και συνηγόρους του νομοσχεδίου, ας προσθέσουμε και αυτό.

1 σχόλιο:

Konstantinos είπε...

Ὄντως, "παράδοξα εἶδον τὰ ἔθνη πάντα" καὶθ'ἀκολουθήσουν, πιστεύω κι ἄλλα. Τώρα ὅμως εἶναι "καιρὸς τοῦ ποιῆσαι τῶ Κυρίω", δηλ. ν'αὐξησουμε τίς ὧρες τῆς προσευυχῆς καὶ τῆς ἀναζητήσεως τῆς ματανοίας π.κ