Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

«Μωροί και τυφλοί»

«Εἶπεν ὁ ᾿Ιησοῦς· εἰς κρῖμα ἐγὼ εἰς τὸν κόσμον τοῦτον ἦλθον, ἵνα οἱ μὴ βλέποντες βλέπωσι καὶ οἱ βλέποντες τυφλοὶ γένωνται. Καὶ ἤκουσαν ἐκ τῶν Φαρισαίων ταῦτα οἱ ὄντες μετ' αὐτοῦ, καὶ εἶπον αὐτῷ· μὴ καὶ ἡμεῖς τυφλοί ἐσμεν; Εἶπεν αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς· εἰ τυφλοὶ ἦτε, οὐκ ἂν εἴχετε ἁμαρτίαν· νῦν δὲ λέγετε ὅτι βλέπομεν· ἡ οὖν ἁμαρτία ὑμῶν μένει». [Ιω. 9:39-41].

     Θυμήθηκα το ευαγγελικό αυτό απόσπασμα (που είναι επίλογος στη θαυματουργική θεραπεία του εκ γενετής τυφλού) επειδή διάφοροι σχολιαστές στα Μέσα επικαλούνται τον Διαφωτισμό για να μας πείσουν ότι πανάρχαιες έννοιες όπως γάμος, οικογένεια, πατέρας, μητέρα μπορούν να μεταλλάσσονται με την πορεία του χρόνου. Ο Κύριος σχολιάζει επαινετικά τον πρώην τυφλό, που όχι μόνο ανέβλεψε σωματικά αλλά και άνοιξε τα μάτια της ψυχής του προς τον Θεάνθρωπο ιατρό του. Συγχρόνως όμως αναφέρεται και στους ‘πεφωτισμένους’ τυφλούς της εποχής του. Οι Φαρισαίοι που βρίσκονται γύρω του τον ρωτούν: «Μήπως είμαστε κι εμείς τυφλοί;»  Κι εκείνος τους απαντά: «Αν ήσασταν πραγματικά τυφλοί, δεν θα είχατε αμαρτία. Τώρα όμως ισχυρίζεστε ότι βλέπετε, και συνεπώς η αμαρτία σας μένει».

     Έτσι και οι διάφοροι ‘διαφωτιστές’ της εποχής μας επιλέγουν σκόπιμα να κλείνουν τα μάτια στην βιολογία, την ψυχολογία, το δίκαιο και τα πραγματικά δικαιώματα των παιδιών (όχι τα αυθαίρετα, πλασματικά και ετσιθελικά των επιδόξων 'γονέων'), αλλά και στην ιστορία, την παράδοση και την πίστη ενός ολόκληρου λαού, και παρόλα αυτά να επιμένουν ότι βλέπουν καλύτερα από όλους τους άλλους. «Μωροί και τυφλοί», θα έλεγε και πάλι ο Κύριος…

     ΥΓ. Αξίζει να διαβάσουμε το κείμενο του επίτιμου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργίου Σανιδά, όπου εκθέτει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους είναι νομικά ανυπόστατο το δικαίωμα του γάμου ομοφυλοφίλων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: