Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Παραπληροφόρηση

Αυτό κι αν είναι είδηση! Σύμφωνα με την έκθεση της γνωστής μη κυβερνητικής οργάνωσης OXFAM, ο μισός πληθυσμός του πλανήτη Γη (κάπου τριάμισι δισεκατομμύρια άνθρωποι) έχουν συγκεντρωμένο τόσο οικονομικό πλούτο όσο μόλις 62 ψωροδισεκατομμυριούχοι. Μα τι τα κάνουν τόσα λεφτά όλα αυτά τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων; Αχόρταγοι είναι; Μαζί τους θα τα πάρουν; Γιατί δεν τα δίνουν σ’ εκείνους τους 62 δυστυχισμένους, να γελάσει λίγο το χειλάκι τους; Όχι ότι δεν προσπάθησαν. Η ίδια έκθεση μας λέει ότι μέσα σε πέντε χρόνια (από το 2010) τα δισεκατομμύρια αυτά μείωσαν το εισόδημά τους κάπου 40 τοις εκατό, ποσοστό που πέρασε αντίστοιχα στους 62 της άλλης πλευράς. Σίγουρα έχουν πολλά ακόμη να κάνουν οι πολλοί για να πετύχουν τον στόχο.
     Μαθαίνουμε ακόμη ότι περίπου 7,6 τρισεκατομμύρια δολάρια από προσωπικό πλούτο βρίσκονται στους διάφορους ανά τον κόσμο φορολογικούς παραδείσους, και ότι αν πληρωνόταν φόρος στο εισόδημα που παράγει αυτός ο πλούτος, ένα ποσό της τάξης των 190 δις δολαρίων θα ήταν διαθέσιμα σε κυβερνήσεις σε ετήσια βάση. Και τι θα το έκαναν δηλαδή οι κυβερνήσεις αυτές; Θα ανέβαζαν μήπως το βιοτικό επίπεδο των λαών τους; Όπλα θα αγόραζαν, και τις δικές τους τσέπες θα γέμιζαν: απλώς ο πλούτος θα άλλαζε χέρια. Για ποιο λόγο;
     Ξέρετε βέβαια τι συμβαίνει με τα κυάλια. Αν κοιτάζεις από τη σωστή μεριά, τα μακρινά αντικείμενα έρχονται κοντά. Αν τα γυρίσεις ανάποδα, βλέπεις ακριβώς το αντίθετο. Συνεπώς όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας.

1 σχόλιο:

Λήμνος είπε...

Αυτή η είδηση με συγκλόνισε! Απίστευτο πού μπορεί να φτάσει η απληστία!!!