Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Όμφακες

Κυκλοφορούσε την περασμένη εβδομάδα στο διαδίκτυο:
  • Η Ελλάδα κέρδισε το EURO του 2004. Χρεοκόπησε!
  • Η Ισπανία κέρδισε το EURO του 2008. Χρεοκόπησε!
  • ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΦΕΤΟΣ!
     Τώρα ξέρετε γιατί χάσαμε προχθές από τους Γερμανούς. Στρατηγική κίνηση ήταν, και δεν το πήραν χαμπάρι.

5 σχόλια:

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Να λοιπόν και μια νότα αισιοδοξίας!
Όμως, όμως...
Έχουν στο δρόμο τους την Ιταλία, από την οποία συνήθως χάνουν!
Οι Ιταλοί θα έχουν άραγε καταλάβει το συμφέρον τους;

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Τελικά δεν έπεσα έξω: ο "παλαιός κόσμος" ανθίσταται!

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό να μη θίξω το παρακάτω θέμα.
Με εντυπωσίασε το θέαμα των Γερμανών φιλάθλων, αλλά και των αθλητών και των παραγόντων και άλλων - υποτίθεται σοβαρών - ανθρώπων να κλαίνε μπροστά στις κάμερες, να οδύρονται ή να πέφτουν σε κατάθλιψη επειδή έχασε η εθνική τους στο ποδόσφαιρο από τη Γερμανία. Αυτό σίγουρα δεν είναι το νόημα του αθλητισμού, ακόμα και του σύγχρονου επαγγελματικού αθλητισμού. Τελικά, ο λεγόμενος «πολιτισμένος κόσμος» μάλλον έχει χάσει πλήρως τον προσανατολισμό του και δίνει τεράστια σημασία σε θέματα που μάλλον θα έπρεπε να παραβλέπει.
Προσωπικώς χάρηκα, γιατί η αντίδραση των δικών μας παιδιών, των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, αλλά και του κόσμου ήταν σαφώς υγιέστερη και σίγουρα αθλητικότερη! Αποκλειστήκαμε. Και λοιπόν; Χάνεται κάνας κόσμος; Πρέπει σώνει και καλά να κερδίζουμε πάντα; Είτε είμαστε καλοί είτε όχι πρέπει να επιτυγχάνουμε, έστω και με το ζόρι;
Και γιατί να μην εκστομίζουμε κι ένα καλό λόγο για τον ανώτερο αντίπαλο; Ίσα-ίσα καλό θα μας έκανε μια τέτοια στάση. Θα μπορούσαμε να σκεφτόμαστε πιο αντικειμενικά. Να διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Να βρίσκουμε κίνητρο προόδου και βελτίωσης. Και όχι να συμπεριφερόμαστε – ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία – σαν κακομαθημένα παιδάκια, χωρίς λογική και σωφροσύνη. «Δεν είναι καλό για τους ανθρώπους να εκπληρώνονται οι επιθυμίες τους» δίδασκε ο Ηράκλειτος και μάλλον δίκιο είχε…
Θεωρώ ότι ο «δυτικός πολιτισμός» μάλλον έχει αρχίσει να εκτρέπεται για τα καλά και αν δεν υπάρξει αλλαγή στη νοοτροπία της αλόγιστης κερδοσκοπίας και του χωρίς υγιείς στόχους διαρκούς κυνηγητού της επιτυχίας, τα δεινά θα πολλαπλασιαστούν και τα προβλήματα θα μεγαλώσουν!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Απόστολε, χρόνια σου πολλά βεβαίως. Ξέρω ότι συνηθίζεις να συλλογάσαι, ακόμη και όταν δεν το "βγάζεις" προς τα έξω. Πρόταση: καιρός να αρχίσεις να γράφεις κι εσύ ένα ιστολόγιο. Υποσχόμαστε να σε διαβάζουμε και να σε σχολιάζουμε!

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Ποιος ξέρει; Ίσως!