Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Μπάι-μπάι, Μπάγιεβιτς!


Συγγνώμη για το... αγγλικό, αλλά το λογοπαίγνιο μου ήρθε αυθόρμητα και δεν ήθελα να το χαλάσω. Δεν έχω προσωπικά υπέρ ή κατά του συγκεκριμένου ανδρός, αλλά γενικά τον συμπαθώ σαν παρουσία στον ποδοσφαιρικό χώρο. (Ξανα)παίρνει λοιπόν των ομματιών του ο άνθρωπος που έχει προπονήσει σχεδόν όλες τις ελληνικές ομάδες, και που εισέπραξε την γνωστή ελληνική ευγνωμοσύνη (σε πλαστικά καθίσματα γηπέδου, στην πιο μοντέρνα εκδοχή της) κάθε φορά που η ομάδα που διηύθυνε δεν τα πήγαινε καλά. Εδώ που τα λέμε, και πολύ κάθισε στην ΑΕΚ, μετά τον πρόσφατο προπηλακισμό που είχε υποστεί από οργανωμένους ‘οπαδούς’. Δείγμα του φιλάθλου πνεύματος που κυριαρχεί στον επαγγελματικό ‘αθλητισμό’.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ποια είναι η σχέση σας με το ποδόσφαιρο. Αν κρίνω από τα εδώ γραφόμενα μάλλον επιδερμική. Ο συγκεκριμένος κύριος τον οποίο λυπάστε ασφαλώς και δεν είναι το αγγελούδι του χώρου. Πήρε δεν έδωσε μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πήρε χρήμα, δόξα, κοινωνική αναγνώριση. Δεν του χρωστάμε κιόλας. Από την άλλη είναι σοφό ο κάθε άνθρωπος να γνωρίζει πότε και πόσο τον παίρνει. Αλλά δυστυχώς για τους ανθρώπους νομίζουν από η μια πως είναι αναντικατάστατοι κι από την άλλη πως θα τα καταφέρουν υπό πολλές αρνητικές συνθήκες. Καλή η αυτοπεποίθηση αλλά με μέτρο. Εν πάσει περιπτώσει εγώ είμαι ΠΑΟ και δεν ξέρω αν δικαιούμαι να μιλώ για την ΑΕΚ. ΑΛλά γενικότερα το ποδόσφαιρο είναι ένας βρώμικος χώρος που για να επιβιώσεις πρέπει να έμεις μάθει να κολυμπάς σε υπονόμους. Και για να κατεβείς εκεί χρειάζεται η συναίνεση του κάθε συμμετέχοντος. Αυτά..

Α. Παπαγιάννης είπε...

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου με τα γραφόμενά σας. Με το ποδόσφαιρο η σχέση μου είναι αυτή του τηλεθεατή, και μάλιστα πολύ επιλεκτικά. Ούτε πρόκειται να χάσω ύπνο αν έφυγε ο Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ ή από τον ποδοσφαιρικό χώρο γενικότερα. Το σχόλιο αναφέρεται αφενός στην ελληνική πρακτική "Χάσαμε ένα ματς, άρα αλλάζουμε προπονητή" και αφετέρου στη συνήθεια των οπαδών να εκδηλώνουν τη στοργή τους πετώντας καθίσματα. Στον οποιοδήποτε προπονητή.