Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Γρίφος

Για να γελάσουμε και λίγο: δεν σας θυμίζει ο παραπάνω τον νυν υπουργό Οικονομικών; (αγνοήστε το πούρο, είναι παραπλανητικό στοιχείο). Κατά τα άλλα, η κόμμωση, το ύφος, το βλέμμα, μόλις είδα τον Ευκλείδη, αυτόν έφερα στο νου μου.
      Λοιπόν, πρόκειται για τον (μακαρίτη εδώ και πολλά χρόνια) αμερικανό ηθοποιό Πήτερ Φωλκ, που έγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό υποδυόμενος τον υπαστυνόμο Κολόμπο, έναν ντετέκτιβ που δεν σου γέμιζε το μάτι για έξυπνος καθώς ήταν ασουλούπωτος, κακοντυμένος, φαινομενικά βραδύς στη σκέψη. Στο σχετικό σήριαλ είχε πάντα απέναντί του αντιπάλους αετονύχηδες, πετυχημένους, υπεροπτικούς, που πίστευαν ότι είχαν διαπράξει το τέλειο έγκλημα και έβλεπαν με ειρωνεία τις προσπάθειες του αστυνομικού να διαλευκάνει το μυστήριο. Όταν τελικά βρίσκονταν αντιμέτωποι με τα πειστήρια της ενοχής τους (που ο Κολόμπο είχε συγκεντρώσει με υπομονή και παρατηρητικότητα και όχι λίγη επαγωγική σκέψη), τότε συνειδητοποιούσαν, πολύ αργά όμως, ότι τα φαινόμενα είχαν εξαπατήσει τους ίδιους. Μια από τις καλές αμερικανικές σειρές.
     Για σύγκριση, παραθέτω και ανάλογη φωτογραφία του υπουργού. Δεν γνωρίζω βέβαια αν έχει τις φανταστικές ιδιότητες του τηλεοπτικού ντετέκτιβ. 


3 σχόλια:

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Μπράβο! Τα ίδια περίπου σκεφτόμουν και εγώ. Μια από τις λίγες διασκεδάσεις μου όταν ήμουν φοιτητής ήταν αυτή η αστυνομική σειρά!
Και επειδή δεν αντέχω να μην ανακατέψω και τους αρχαίους, τι καλά που θα ήταν αν διδάσκονταν και οι σύγχρονοι μαθητές Όμηρο, αλλά όχι αποσπασματικά κι ... "ανάλατα"!
Ο Οδυσσέας, για να διώξει τους ληστές από το σπίτι του δεν μπήκε μέσα ... μαρσάροντας με τη μοτοσυκλέτα και με πλήρη πολεμική εξάρτυση, αλλά σα ζητιάνος!

kosmaser είπε...

Ως φαινεται..ειμαστε αρκετοι που καναμε στον ιδιο...συνειρμο.Ο Ευκλειδης ειναι ενας περιεργος τυπος με σκεψη, και ικανοτητα.Δεν αποτελουσε εφεδρεια, αλλα πρωτη γραμμη, αλλο που δεν επελεγη εξ αρχης.

Λήμνος είπε...

Πολύ εύστοχη η αναφορά στον Οδυσσέα!!!