Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Κέικ μπύρας

Θέλοντας να ξεφύγουμε λίγο από τις συνηθισμένες γεύσεις και να έχουμε κάτι βολικό για πρόγευμα, μια και είμαστε στη νηστεία των Αγ. Αποστόλων, σκαρώσαμε με το έτερον ήμισυ το παραπάνω... ιδιοσκεύασμα.
Χρησιμοποιήσαμε:
    1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
    15-20 ελιές κομμένες σε μικρές φέτες
    1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
    1 κ. σούπας μουστάρδα
    1 κύβο ζωμού λαχανικών διαλυμένο σε νερό
    Αλεύρι όσο παίρνει (περίπου 2-3 φλιτζάνια)
    1 φακελλάκι μπέικιν πάουντερ
    Λάδι 1/2 φλιτζάνι
    Λίγη ρίγανη
     Ανακατέψαμε όλα τα υλικά ώστε να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη. Την απλώσαμε σε αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. και την ψήσαμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Το αποτέλεσμα ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας.
     Αυτή είναι η βασική συνταγή που πρωτοκάναμε χθες. Όπως καταλαβαίνετε όμως, η φαντασία της γεύσης έχει περιθώρια να κάνει παραλλαγές στη σύνθεση (π.χ. λίγη πάπρικα ή φρέσκια ντομάτα στη ζύμη θα δώσει αλλιώτικο χρώμα, ενώ άλλα μυρωδικά όπως κύμινο ή μπαχάρι θα κάνουν το κέικ πιο πικάντικο). Καλές δοκιμές λοιπόν, κι αν θέλετε, μας λέτε τις ιδέες σας!


2 σχόλια:

Λήμνος είπε...

Το δοκίμασα. Πολύ νόστιμο!
Γιατρέ, περάσαμε και στις "άλλες" συνταγές, εκτός των ιατρικών;

Α. Παπαγιάννης είπε...

Είναι η μετεξέλιξη της... ηλεκτρονικής συνταγογράφησης!