Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Νοσοκομεία και κόμμα

Αντιγράφω το ομώνυμο κύριο άρθρο από την Καθημερινή (10/3/2010), προς γνώσιν:

"Ορισμένοι πολιτικοί επιμένουν να μην καταλαβαίνουν τι θα πει δημόσιο χρήμα και θέσεις ευθύνης. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση είναι να περιστείλει την απίστευτη σπατάλη και διαφθορά στα νοσοκομεία. Θα περίμενε κανείς πως, για τα κρίσιμα τουλάχιστον νοσοκομεία, θα επέλεγε τους άριστους με τεχνοκρατικά κριτήρια. Κατά κοινή, όμως, ομολογία η πλειονότητα των υποψηφίων που επελέγησαν, με μεγάλη μάλιστα καθυστέρηση, προήλθαν από εισηγήσεις και διασυνδέσεις κομματικών στελεχών. Τι να περιμένει όμως κανείς, όταν σε ένα τόσο κρίσιμο υπουργείο διορίζονται πολιτικοί οι οποίοι ουδέποτε έχουν εργασθεί εκτός κομματικού περιβάλλοντος;"

Σημειώνω μόνο ότι με την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας τους έστειλα την πρότασή μου για την Ενιαία Ασφάλιση Υγείας. Όσο λάβατε εσείς απάντηση, έλαβα κι εγώ. Υπομονή--ίσως πριν από τις επόμενες εκλογές να την χρειασθούν.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Αντώνη .
Όπου υπάρχει ζωή , εκεί και τα παράσιτα . Πρόκειται για νόμο της φύσεως , γι’ αυτό και σε καμιά περίπτωση δεν αναμένεται εξάλειψη του φαινομένου . Μόνον που τα παράσιτα ζουν πάντοτε εις βάρος του ζώντος οργανισμού και θα πρέπει με κάθε τρόπο να καταπολεμούνται.
Υπάρχουν άραγε ειδικά παρασιτοκτόνα και για τα κομματικά παράσιτα ; Νομίζω πως κυκλοφορούν σε άλλα μέρη , αλλά στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 30ριά χρόνια έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας , ως λίαν επικίνδυνα για την ασφάλεια των ευγενών κρατικοδίαιτων εθνοσωτήρων πατέρων.
Αυτά τα παρασιτοκτόνα , απ’ ότι ξέρω , παρασκευάζονται στις αίθουσες διδασκαλίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης υπό την επίβλεψη φιλότιμων και μερακλήδων δασκάλων , συσκευάζονται στα επιτελικά γραφεία του υπουργείου παιδείας μόνον από ΕΛΛΗΝΕΣ επιτελικούς και διατίθενται στην κυκλοφορία μέσω του έμπρακτου παραδείγματος ΜΗ αφελληνισμένων ηγετών .
Να γιατί δεν αντιμετωπίζεται με τίποτε αυτή η παρακμή: Διότι η παρασκευή αυτών των ειδικών παρασιτοκτόνων δεν είναι , τουλάχιστον για την ώρα , εφικτή .
Πού είναι οι αίθουσες διδασκαλίας ; Πού είναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ επιτελικοί ; Πού χάθηκε το καλό παράδειγμα για να το βρουν και να το προβάλλουν οι ηγεσίες μας ;
Ελπίζουμε μονάχα στο λιγοστό καλό προζύμι . Και νομίζω πως υπάρχει ακόμα . Δεν ξίνισε πατόκορφα .

ΦΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

"Είχα πει από καιρό ότι ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ blog οπως στο aktines.blogspot.com ασχολούνται πολύ με τους άλλους και τους χαρακτηρίζουν όπως αυτοί θέλουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα λοιπόν ο κ.Τελεβαντος που οποίον πιάσει στο στόμα-γραφή του τον κομματιάζει.

Αν δεν συμφωνεί μαζί του σε ένα θέμα τότε είναι από Νεοβαρλααμίτης μέχρι Βουδιστής….

Ας δεχθεί λοιπόν τον έλεγχο ενός ΑΛΛΟΥ (Νικόλαος Ἰω.Σωτηρόπουλος) επώνυμου εδώ orthodoxostypos στον ορθόδοξο τύπο ΚΑΙ ΑΣ συνέλθουν μερικοί άλλοι ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΚΕΙ μέσα που ως επιστήμονες αποφαίνονται επί παντός επιστητού.

Γίνεται μνεία εκεί και για τα blog που φιλοξενούν τέτοιες απόψεις φανφάρες….

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΛΑΡΙΣΑ.''

Α. Παπαγιάννης είπε...

Αγαπητέ Γεώργιε, θα αντιπαρέλθω τη σύστασή σου "να συνέλθω" (από τί άραγε;) με μια διευκρίνηση: Όλες οι απόψεις μου είναι προσωπικές και επώνυμες (άρα με την ευθύνη του γράφοντος), αλλά πουθενά--με εξαίρεση ίσως θέματα που άπτονται της επιστήμης μου--δεν χρησιμοποιώ τίτλους σπουδών ή άλλο τι για να "αποφανθώ περί παντός του επιστητού". Έχω ή όχι, ως σκεπτόμενος πολίτης, το δικαίωμα της γνώμης για όσα βλέπω και ακούω γύρω μου;
Αν καταχωρώ τον σύνδεσμο προς το ιστολόγιο aktines, είναι διότι στο παρελθόν έχω παραπέμψει σε συγκεκριμένα (το υπογραμμίζω) κείμενά του για θέματα εθνικά ή πίστεως. Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει αποδοχή και επιδοκιμασία ΟΛΩΝ των αναρτήσεων, κάτι που ισχύει για όλες τις σελίδες για τις οποίες υπάρχουν σύνδεσμοι. Έτσι θα συμφωνήσω επί του προκειμένου με την κριτική του Ν. Σωτηροπούλου για τα γραφόμενα για τον π. Δανιήλ Αεράκη, τον οποίο διαβάζω στο περιοδικό του και γενικά εκτιμώ για την στάση του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το έγραψα για να πω ότι αποδεχεσθε ότι λέει το Ιστολογιο Ακτίνες.

Δεν το έγραψα για να πλήξω εσάς.

Δεν σας ξέρω και δεν έχω τίποτα μαζί σας αλλά ούτε και θεωρώ πως επειδή έχετε σύνδεσμο στις Ακτίνες συμφωνείτε με όλα όσα λένε εκεί.

Το έβαλα εδώ διότι εκεί δεν μου το δέχθηκαν αυτό το σχόλιο.

Το έβαλα εδώ για να καταγγείλω τον διασυρμό που υφίστανται ορισμένοι όπως ο π.Δανιήλ από τον κ.Τελεβαντο.ΟΠΟΙΟΣ δεν συμφωνεί μαζί του ΕΙΝΑΙ αυτομάτως Νεοβαρλααμίτης και ότι άλλο ….

Το έβαλα εδώ γιατί θέλω να δείξω πως οποίος λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη εκεί στο Ιστολογιο Ακτίνες δεν τον αφήνουν να γράψει σχόλιο.

Το έβαλα εδώ για να δείξω ότι μέχρι και ο καταξιωμένος κ.Σωτηρόπουλος έχει αγανακτήσει από την πάρλα του ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ και του αλλού εκεί του Γιατρού που δεν περιορίζεται στην ΕΠΙΣΤΗΜΗ του αλλά αποφαίνεται επί παντός επιστητού.

Επαναλαμβάνω.

ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ.

Ευχαριστώ κ .Παπαγιάννη για την ελευθερία και για το χώρο που μου δώσατε στο ιστολογιό σας!!!

Υ.Γ.Δικό μου το λάθος που εγώ δεν είπα από την αρχή ότι δεν αναφέρομαι σε εσάς.
Eυχαριστώ που συμφωνείτε με την άποψη του Σωτηρόπουλου.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Γεώργιε, δεκτές οι εξηγήσεις, διότι όπως ήταν γραμμένο το σχόλιό σου ήταν αμφίσημο.
Όλες οι παρατηρήσεις δημοσιεύονται, εκτός αν είναι αναφανδόν υβριστικές ή χυδαίες.
Καλώς να μας επισκέπτεσθε!

Ανώνυμος είπε...

Να είσαι καλά ΓΙΑΤΡΕ μου.
Έχω κι εγώ έναν εξάδελφο ΄Παθολόγο ΄που άνοιξε Ιατρείο πρίν 2 χρόνια.

Και πάλι συγγνώμη.

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Δυστυχώς, εδώ για θέσεις νέων επιμελητών και επικουρικών γιατρών "πέφτει μέσον" να πάρουμε τους "ημέτερους". Φαντάσου τι γίνεται με τις διοικήσεις που πρ΄πει να είναι εντελώς υποτελείς μέχρι δουλικότητος...
Δυστυχώς, στην πατρίδα μας δεν έχουμε καταλάβει ακόμα πως πρόοδος δεν συντελείται ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Και φυσικά ίσως να συνέλθουμε μετά 500 χρόνια και βάλε!
Και απορούν όλοι οι "ανήξεροι" πολιτικοί μας γιατί έχουμε τόσο μεγάλη "μαύρη τρύπα" στην υγεία (περίπου 6,5 δις). Περίεργο πως δεν έχουμε μεγαλύτερη - ή μάλλον δεν την μετρήσαμε ολόκληρη;